VIII. Nemzetközi népzenei fesztivál - Nyékvárkony

2012.05.21 21:17

 

        2012. május 19-én, e gyönyörű napsütéses szombati délutánon népviseletét büszkén magára öltő, a magyar népi kultúra egyik  legősibb  és legszebb hagyományát ápoló jókedvű, énekelni szerető embersereg népesítette be a nyékvárkonyi kultúrház színháztermét, mivel ez alkalomból a mi községünket érte az a megtiszteltetés, hogy házigazdája legyen a VIII.  Nemzetközi népzenei fesztiválnak.

     Nyolc hagyományőrző csoport tette tiszteletét ezen a rendezvényen: a Csallóközi néptáncegyüttes, a Dunaszerdahelyi Tiszta Forrás Népdalkör, az Alistáli Nyugdíjas Vegyes Énekkar, a Csallóközkürti Népdalkör, az Alistáli Cimborák, a Mátraderecskei Hagyományőrző Népdalkör, a Padányi Népdalkör és a házigazda, a Nyékvárkonyi Népdalkör.

     Nagy örömünkre szolgált, hogy e neves rendezvényen iskolánk három dalosajkú, tehetséges szólistája – Patasi Luca (1.o.), Szeif Éva (9.o.) és Végh Botond (1.o.) is vendégszerepelhetett.

 

      Mind a pompásan előkészített színhely, a barátságos, meleg hangulat, mind pedig a hagyományőrző népdalkörök, szólisták és a tánccsoport előadása értékes és üdítő színfoltja volt e májusi délutánnak, amit méltán bizonyított a hálás közönség szűnni nem akaró vastapsa is.  

                                  Köszönjük, hogy mi is ott lehettünk!

                                                                    Legyen így jövőre is!

V.A.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor