Történelem verseny Ipolynyéken

2018.04.20 21:13

      Februárban kedves meghívót kaptunk az ipolynyéki alapiskolából egy történelmi versenyre. A meghívás apropója a Nyék-nevű települések találkozója volt, melyekből van vagy 11, szerte a történelmi Magyarország területén.

      A verseny témája az Árpád-kor volt, a honfoglalástól az Árpád-ház bukásásig. Az április 19-i versenyre három tanulót választottunk ki a 7. osztályból, név szerint Balogh Mihályt, Csicsay Dávidot és Végh Botondot. A fiúk szorgalmasan készültek, április 19-án reggel neki is indultunk a 2 órás útnak Ipolynyékre. A verseny végül egész jól sikerült, 7 csapatból a 4. helyen zártunk. A gyerekek értékes tudással és helyes ajándékokkal gazdagodtak. Délután a finom ebéd után 3 szép történelmi helyet látogattunk meg a remek vendéglátók jóvoltából. Megnéztük Kékkő várát, a Madách-kúriát és Mikszáth Kálmán gyermekkori házát Szklabonyán. A mozgalmas nap végén kissé fáradtan, de nagyon boldogan tértünk haza, telve sok élménnyel. 

A gyerekek nevében köszönöm a falu vezetőségének, hogy biztosította az utazásunkat Ipolynyékre. Nagy köszönet Csaplár Jánosnak, aki egész nap türelmes és segítőkész sofőrünk volt.

Gratulálok fiúk, ügyesen teljesítettetek!

                                                                               Mgr. Horváth Balázs

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor