Tetejetlen fa - heti program

2016.04.14 15:13

TETEJETLEN FA

2. nap

2016. 4 .12.

 

A második nap feladatai:

I. IRODALOM, BIRODALOM

    Az első feladatotok egy játékos irodalmi feladatsor megoldása. Az egész osztály dolgozhat rajta, de csak a szünetekben! Minden osztály kap egy lapot a kérdésekkel, ha kitöltöttétek, adjátok át Fodor Anikó tanító néninek. Másnap várhatjátok az eredményt a kupakokkal együtt.

    A második feladat varázstárgyak gyűjtése. Csak annyi a dolgotok, hogy minél több varázstárgyat írjatok össze, persze, jelöljétek meg azt is, melyik mesében szerepelt. A feladat megoldására szerdáig van időtök.

 

Remélem, jól szórakoztok a megoldások közben! Jó munkát!

 

II. KERESSÜK A FELSŐ TAGOZAT LEGÜGYESEBB MESEMONDÓJÁT!

    Ha még emlékeztek, novemberben és decemberben néhány lelkes nyolcadikos lány minden nap mesét olvasott a kicsiknek. Áprilisban újra indítottuk a meseolvasást a 4. óra utáni szünetben a 2. osztály tantermében. Rendszeres hallgatóink fognak szavazni, hogy szerintük ki a legügyesebb mesemondó. Értékelés a rendezvény utolsó napján.

 

  3. nap

2016. 4. 13.

A harmadik nap feladatai:

I. A FEJED TÖRD, NE A MAGYART!

    A mai feladatotok egy játékos feladatsor megoldása. Az egész osztály dolgozhat rajta, de csak a szünetekben! Minden osztály kap egy lapot nyelvtani kérdésekkel, ha kitöltöttétek, adjátok át Fodor Anikó tanító néninek. Holnap várhatjátok az eredményt a jutalomkupakokkal együtt.

Remélem, rájöttök, lehet szórakoztató a nyelvtan is!

 

 4. nap

2016. 4. 14.

A negyedik nap feladatai:

 

I. KERESD A PÁROD!

 

Biztosan emlékeztek, ez egy társkereső játék. Évek óta ez a legtöbb diák kedvence. Minden osztály kap 20 nevet.  Mindenkinek van egy párja valahol az osztályokban (5-9-ig). A feladatotok csak annyi, hogy a 20 és utána a 10 perces szünetekben keljetek útra, és keressétek meg a párotokat. Annyit elárulunk, hogy az irodalomórákon megismert szereplők, írók, költők vagy fogalmak szerepelnek a kis kártyákon. Ne keseredjetek el, ha nem tűnik ismerősnek a név, lehet hogy a „társad“ tudja, kit kell keresnie. Akkor kaptok „tojást”, ha a pár együtt jelenik meg az ellenőrző ponton, és azt is meg tudja mondani - a nagyok esetében -, hogy ki írta mi a címe vagy melyik irodalmi korszakba tartoznak.

Jó keresgélést, jó szórakozást kívánunk!

 

II. MESEÍRÁS

 

A feladatotok egy mese folytatása. Nem egy hagyományos meséről van szó, éppen ezért szabadjára engedhetitek a fantáziátokat. Minél kreatívabb a mese folytatása és természetesen a befejezése, annál több kupakot szerezhettek.

        Határidő: az ebédszünet vége!

 

  5. nap

2016. 4. 15.

A KIÉRTÉKELÉS NAPJA

I. BEÖLTÖZŐS

    Habár a farsangnak már rég vége, most mégis maskarába bújhattok. A feladat, hogy öltözzetek fel valamilyen mesefigurának! Reggeltől a nagyszünetig kell az álruhát hordanotok. Közben az alsó tagozatosokból összeállított zsűri feladata lesz, hogy azonosítsa, kivé-mivé is változtatok át egy kis időre. Akinek a figuráját kitalálják a kicsik, az dupla pontot kap!

 

II. MESEORSZÁG KIÁLLÍTÁS

    címmel indítottuk az utolsó feladatot. Minden osztály kiválaszthatott egy mesét, amelyet tetszőleges makett formájában mutatnak be az utolsó napon. Az elkészült darabokból szeretnénk egy közös Meseországot felépíteni, és azt kiállítani.

    Egyetlen kikötésünk van: csak használt, tehát hulladéknak számító anyagokat használhattok fel a készítés során! Így is szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Nagy érdeklődéssel várjuk a megoldásaitokat!

 

A kiértékelés a bemutatók után lesz. Addig is mindenkinek jó versenyzést és közben jó szórakozást kívánunk.

 

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor