Tetejetlen fa - heti program

2015.04.27 12:08

Tetejetlen fa

  1. nap - 2015.4.27.

 

Megnyitó

Iskolánk számára már hagyománnyá vált, hogy minden áprilisban megtartjuk az anyanyelv hetét. Az idei évben, rendhagyó módon, a hónap utolsó hetére esett a választás. Április 27-30. között minden nap a magyar nyelvhez és irodalomhoz kapcsolódó játékos feladatokkal, versenyekkel foglalkozik majd iskolánk felső tagozata.

Idén Jókai Mór, a nagy mesélő születésének 190. évfordulójára emlékezünk. Ebből az alkalomból kedden (április 28-án) Jókai Mór életéből és műveiből regionális vetélkedőt szervezünk környező baráti iskoláink: Bős, Csilizradvány, Egyházkarcsa bevonásával.

A felső tagozat a hagyomány szerint több napon át fog versenyezni.

Az iskola folyosóján várja majd diákokat a „tetejetlen fa”, amelyet minden évben kidíszítünk a verseny során a feladatokért kapott levelekkel, virágokkal, lepkékkel…

 

Irodalom, birodalom...  

A hétfői feladatotok egy játékos irodalmi feladatsor megoldása. Az egész osztály dolgozhat rajta, de csak a szünetekben! Minden osztály kap egy lapot a kérdésekkel, ha kitöltöttétek, adjátok át Fodor Anikó tanító néninek. Remélem, jól szórakoztok a megoldások közben! Jó munkát!

Tetejetlen fa

  2. nap – 2015. 4. 28.

A mai nap feladatai:

I. A fejed törd, ne a magyart!

A mai első feladatotok egy játékos feladatsor megoldása. Az egész osztály dolgozhat rajta, de csak a szünetekben! Minden osztály kap egy lapot nyelvtani kérdésekkel, ha kitöltöttétek, adjátok át Fodor Anikó tanító néninek. Holnap várhatjátok az eredményt a jutalompontokkal együtt. Remélem, rájöttök, lehet szórakoztató a nyelvtan is!

 

II. Közmondáskereső verseny

Erre a feladatra két napotok van. Olyan közmondásokat, szólásokat keressetek, amelyekben állat szerepel. Csak a kézzel írt, és állatonként csoportosított megoldásokat fogadjuk el. Az egész osztály gyűjtheti akár délután is. A megoldásokat csütörtök reggel adjátok oda Fodor Anikó tanító néninek. Minden 10 közmondásért, szólásért jár az osztálynak plusz 1 pont.

 

Tetejetlen fa

  3. nap – 2015. 4. 29. 

A mai nap feladatai:

I. Keresd a párod! 

Biztosan emlékeztek, ez egy társkereső játék. Évek óta ez a legtöbb diák kedvence. Minden osztály kap 20 nevet.  Mindenkinek van egy párja valahol az osztályokban (5-9-ig). A feladatotok csak annyi, hogy a 20 és utána a 10 perces szünetekben keljetek útra, és keressétek meg a párotokat. Annyit elárulunk, hogy az irodalomórákon megismert szereplők, írók, költők vagy fogalmak szerepelnek a kis kártyákon. Ne keseredjetek el, ha nem tűnik ismerősnek a név, lehet hogy a „társad“ tudja, kit kell keresnie. Akkor kaptok „tojást”, ha a pár együtt jelenik meg az ellenőrző ponton, és azt is meg tudja mondani - a nagyok esetében -, hogy ki írta mi a címe vagy melyik irodalmi korszakba tartoznak.

Jó keresgélést, jó szórakozást kívánunk!

 

II. Keressük a felső tagozat legszebb füzetét!

Minden felső tagozatos csak 1 füzetet állíthat ki!

Szavazzatok a legszebb füzetre!

A kiállított füzetek mellett elhelyezett dobozba dobjátok be a szavazócédulátokat, elég ráírni a nevet és az osztályt, akié a füzet.

 


Tetejetlen fa

  4. nap – 2015. 4. 30.

 A kiértékelés napja   

A nagyszünet után kiértékelés az iskola folyosóján.

 

 


Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor