Természetiskola 2016.

2016.06.21 22:32

    

     2016. június 12-17. között harmadikos és negyedikeseink a poltári járásban fekvő Rimakokova (Kokava nad Rimavicou) festői szépségű falucskában töltöttek el egy élménydús természetiskolás hetet.

    A Chata Hámor adott otthont a kis táborlakóknak. Tanulóink amellett, hogy a meseszép tájban gyönyörködtek, bebarangolták a tábor környékét. Sokat túráztak, kisvasúton végigvonatoztak Feketebalogon, ahol az erdőskanzen nyűgözte le őket a fából készített embernagyságú, kézzel faragott szobraival és ötletes túraútjaival. Emellett jártak az aragonit barlangban Ochtinán, ahol nagyon szép ásványokat és köveket is vásároltak. Tanulóink végigjárták a nemzeti kulturális örökség Európa díjas épületét, a csodaszép betléri kastélyt. Gyönyörűen berendezett termeit mindenki ámulva csodálta, miközben a kastély urainak, az Andrássy családnak a történetét mesélte Zsuzsa néni, az idegenvezető.  A kastély a leégett krasznahorkai vár emlékeit is őrzi, megnézhettük a vár úrnőjének, Adrássy Zsófiának a közel 350 éves mumifikálódott testét.

    Ha nem túráztunk és kirándultunk, a szálláshelyünk tágas játszóterén szórakoztunk, ahol lehetőségünk volt focizni, tollaslabdázni, tekézni, trambulinozni, hintázni és lovagolni. A kézműves foglalkozások alatt sünikét és színes hernyót készítettünk színes papírból, az ügyeskezűek gyöngyből fűztek mutatós fülbevalókat és karkötőket.

    Nagyon bulis hangulat uralkodott a táncos estéken, vidám énekszó kísérte a túrákat... Összetartó, remek csapattá forrtunk össze a tábor végére. Boldogan tapasztaltuk, hogy mindenki jól érezte magát a kirándulás alatt. Szorosabbá váltak a baráti kapcsolatok, rengeteg lehetőség nyílt egymás megismerésére. 

    Köszönjük Mészáros Sanyi bácsinak, a mi lelkes buszsofőrünknek a baleset nélküli kényelmes utazást és Vég Zsuzsa nővérkénknek az állandó készenlétét és rutinos segítségét „egy-egy rókacsalád befogásánál”! :)

    EZ ITT A REKLÁM HELYE! Az iskolaújság soron következő számában érdekes és mókás élménybeszámolókat olvashattok a természetiskoláról! A táborozók minden nap gondosan írt naplóiból idéznek a szerkesztők! Ki ne hagyjátok!!! :)

Ezekkel a képekkel (1.,2.,3.,4.,5. nap) kívánunk minden kis táborlakónak kellemes vakációt!

Enikő, Natasa és Andrea tanító néni

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.