Tanulmányi kirándulás a dunaszerdahelyi tűzoltóállomáson

2014.10.11 06:23

 

 

 

      A 3. és 4. osztályos tanulók 2014. október 10-én a dunaszerdahelyi tűzoltóságra látogattak, ahol hivatásos tűzoltók kalauzolták őket az épületben és környékén. Íme a rövid beszámolójuk:

 

     Megnézhettük a tűzoltók felszerelését: vágó- és feszítő eszközöket, légzőkészülékeket, hőérzékelő detektort, mentőpárnát, tűzoltótömlőket... Kikérdeztük a tűzoló bácsikat, hogy mennyi vizet tud szállítani egy-egy tűzoltóautó. A kosaras autó hosszú létráját mindenki megcsodálta - szédítő magasságba emelkedett. Az érdekes bemutató során  mindenki meggyőződhetett arról, micsoda elszántság és lelkierő kell ehhez a hivatáshoz. 

    A tűzoltóságon tett látogatás után átsétáltunk a Csallóközi Múzeumba, ahol  a csallóközi táj megmaradt népi emlékeivel találkozhattunk.     Megnéztük a régi parasztkonyha, tisztaszoba berendezését, az aranymosás, halászás eszközeit, a kenderfonás-, szövés eszközeit, Az utolsó teremben hangszerek, valamint vízimalom, szélmalom, parasztudvar makettjeit szemlélhetük. A kirándulás végére kicsit kifáradtunk, de tartalmasan töltöttük a napot.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor