Tanulmányi kirándulás a bősi díszmadár és kisállat kiállításon

2017.10.08 19:30

Kapcsolódó kép

   Egy kedves meghívásnak és felajánlásnak  köszönhetően, melyet a Póda család ajánlott  fel az 1. és 8. évfolyamosainknak,  október 6-án tettünk eleget, amikor is nagy örömmel és lelkesedéssel látogattunk el a bősi díszmadár és kisállat kiállításra, mely a Szlovákia Kisállattenyésztők  Bősi Alapszervezet szervezésében valósult meg.  Madárcsicsergéstől, csiripeléstől volt hangos a kultúrház, a nagyterem és az emelet pedig teljesen lenyűgözte a csapatot. Ugyanis a  színskála minden árnyalata  elvarázsolta a tágra nyitott szemeket és szájakat, az esőerdők madarai, a papagájok és sok száz díszmadár méltóságteljesen vonultak fel a „kifutóra“, hogy mindenkit ámulatba ejtsenek.

    Sikerült is nekik. Egyesek, mint a királyok és hercegek a trónon ülve, mások mint az uszályos menyasszonyok, de akár mint az igazi lovagok képét jelenítették meg.

    A kultúrház mögötti parkban pedig fajtiszta kisállatok kukorékoltak, kodáltak, huhogtak, gágogtak, hápogtak, szuszogtak, köszöntve az érdeklődő nézősereget.Kapcsolódó kép

    A hatalmas testű és csillogó tollazatú libák, tyúkok, kakasok... egytől-egyig, mint a mesékben, de a „felzselézett hajú“ galambok, fácánok is mosolyt és ámulatot csaltak az arcunkra. No, de a hatalmas testű és a hosszú fülű  nyuszikról sem szabad  megfeledkeznünk, akik szőre oly puha és selymes, mint az alvó kisvánkosunk.

    Feledhetetlen élmény marad számunkra ez a csodálatos, napsütötte októberi délelőtt.

    A biztonságos „házhoz szállítás“  az egyházkarcsai Gódány család  nagylelkű támogatásból valósult meg.

    Hálásan köszönjük mindkét családnak, illetve a szervezőknek, akik igazán remek munkát végeztek.

Bíró Laura tanító néni

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.