VII. Tetejetlen fa - 1. nap

2016.04.10 18:33

VII. TETEJETLEN FA IRODALMI HÉT

1. nap

2016. 4. 11.

A költészet napja - megemlékezés

    Egyszer volt, hol nem volt a Csallóköz szívében egy falu, Nyékvárkony. Ennek a falunak volt és van egy szép iskolája, ahol évek óta április hónapban egy hétre kivirágzik egy csodálatos mesefa, a „Tetejetlen fa”. És hogy mitől különleges ez a fa? Arra biztatja az itt tanuló kis és nagy diákokat, hogy egy héten keresztül ne csak a magyarórákon foglalkozzanak az anyanyelvükkel, hanem a szünetekben, sőt a tanításon túl is.

    És hogy működik-e a varázslat? Minden bizonnyal, hiszen idén április 11-én a Magyar Költészet Napján immár hetedszer virágzik majd ki a „Tetejetlen fa”. És mint minden évben, idén is sok-sok érdekes, nem szokványos feladattal, játékkal várja a diákokat. Az idei évben mesékből nő ki a fácskánk, ezért tehát minden feladat valahogy a mesékkel lesz kapcsolatos.

    Az első napon meseolvasó maratont tartunk az iskolában. Mindenki, aki szereti a meséket és az olvasást, bekapcsolódhat egy-egy maga választotta mesével, melyet csak fel kell olvasni, a lényeg, hogy ne szakadjon meg a lánc!

    Nagy szeretettel várjuk ezen a napon (április 11.) a tanítás ideje alatt a község lakóit is egy kis mesélésre, ha kedvük és idejük engedi!

    Jó szórakozást és sok szép élményt kívánunk mindenkinek, aki rendezvényünkbe bekapcsolódik.                                                

                                                                                    Fodor Anikó t.n., a rendezvény szervezője

 

Meseország kiállítás

címmel indítjuk azt a feladatot, melyet péntekig kell a gyerekeknek megoldaniuk. Minden osztály kiválaszthat egy mesét, amelyet tetszőleges makett formájában mutathatnak be az utolsó napon. El lehet készíteni a mese helyszínét vagy bemutatni a szereplőket. Csak a fantázia szab határt! Az elkészült darabokból szeretnénk egy közös Meseországot felépíteni, és azt kiállítani.

Egyetlen kikötésünk van: csak használt, tehát hulladéknak számító anyagokat használhatnak fel a készítés során! Ebben a formában is szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. 

Kívánunk minden kis és nagy diákunknak kellemes szórakozást, jó időtöltést és művelődést!

 

 

 

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor