Szép magyar beszéd 2018 - járási forduló

2018.02.19 12:49

 

      Szépen az ír és beszél, akinek sikerül még a bonyolult gondolatait is egyszerűen és világosan előadni.                             (Illyés Gyula)

     Beszélni könnyű, gondolja mindenki. De szépen, választékosan, érthetően előadni gondolatainkat, az bizony nem is olyan egyszerű feladat. Ezt a képességet is tanulni, fejleszteni kell, ha jól szeretnénk csinálni. Az igazán tehetséges, kifejezően, szépen beszélő diákok számára van lehetőség, hogy összemérjék képességeiket, fogalmazási ismereteiket, olvasási készségüket. Ez a verseny a Szép magyar beszéd, melyen tanulóink évek óta képviselik iskolánkat. Idén az iskolai fordulóból egy fiatal diák, a 6. osztályos Méhes Máté jutott tovább a járási döntőbe, melyre 2018. 2. 14-én került sor Dunaszerdahelyen. Máté a 6-9. évfolyamok kategóriájában versenyzett, és mint a helyszínen kiderült, a mezőny legfiatalabb tagja volt. A három fordulós versenyen szépen szerepelt, a 11 versenyzőből a 7. helyen végzett, megelőzve négy idősebb versenytársát.

 Az idei forduló jó tapasztalatszerzés volt a nagyok versenyében, reméljük, jövőre előkelőbb helyezéssel térünk majd haza.

                                  Fodor Anikó tanító néni, felkészítő 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor