Rendhagyó környezetóra a nyékvárkonyi Agrosun zöldség- és gyümölcsösben

2022.10.13 21:43

„Alma, alma, piros alma odafönn a fán, ha elérném, nem kímélném, leszakítanám!”

          

     Szép hagyomány, hogy október beköszöntével  alsó tagozatosaink nyúlcipőt húzva, gyalogszerrel, betonúton, földúton,  tarlón,  szántón, erdei ösvényen végighaladva, látogatást tegyenek a nyékvárkonyi AGROSUN zöldség-  és gyümölcsöskertbe. Nem volt ez másképp most sem. Október 12-én az elsősök és a másodikosok, október 13-án a harmadikosok és a negyedikesek indultak útnak.

            A gyalogtúra nem kis erőpróba volt,  de mi híresek vagyunk arról, hogy nagyon szeretünk gyalogolni. Útközben megpihentünk,  ettünk-ittunk, jókat beszélgettünk, kacarásztunk, meséltünk, énekeltünk, mondókáztunk, s közben megcsodáltuk a színes őszi tájat, megfigyeltük a dió, a berkenye, a csipkebogyó, a vadbodza és galagonya napérlelte terméseit.

            A gyümölcsöskert bejáratánál Gergely bácsi és Rózsika néni fogadott bennünket mosolyogva, barátságosan. Rózsika néni lett az idegenvezetőnk a kertben. Meg kell hagyni, alapos munkát végzett, mert miközben magyarázott, egy hatalmas kört tett velünk a  gyümölcsösben. Elmesélte, hogy pont most takarították be a zöldséget télire, ami sok munkával járt. Miközben lelkesen baktattunk utána, rengeteg olyan gyümölcsfa mellett is elvezetett az utunk, ahol már szintén megtörtént a betakarítás. De láttunk olyan gyümölgyfákat is, amiken még rajta volt a sok szép gyümölcs: télikörte, alma. Néhány helyen még mézédes, hatalmas szilvákat is sikerült leráznunk a fáról Rózsika néni engedélyével.

    Miközben keresztül haladtunk az almaültetvényen, csak úgy mosolyogtak ránk az almák. Ilyenkor biztos nincs ember, aki ellen tudna állni, hogy le ne vegyen magának legalább egyet a fáról! Boldogan majszoltuk a ropogós, lédús, nagyon ízletes csallóközi almát, mert a hazainál nincs finomabb!

    Ezúton köszönjük Rózsika néni jó hangulatú idegenvezetését, a ropogós almákat

és az úton összeszedett szilvát, kukoricát, körtét, paprikát... is! :)

Köszönjük, hogy ott lehettünk! Nagyon jól éreztük magunkat!

No, és persze vállveregetés mindenkinek, mert a gyalogtúra kerek 8 km volt! 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor