Önvédelmi bemutató

2016.05.22 17:10

    2016. május 9-én tanulóink Krav Maga önvédelmi bemutatón vettek részt a tornateremben, amit Dr. Avi Bleier Izrael Állam magyar származású biztonsági szakértője és ifj. Végh Gellért vezette nyékvárkonyi önvédelmi klub tagjai tartottak.

Dr. Avil Bleier:

1956-ban vándorolt ki Izraelbe, Budapesten született, tökéletesen beszél magyarul. Ő az Intenzív Krav Maga feltalálója, az Izraeli Karate Szövetség elnöke (8 danos mester) és az ISATI (Nemzetközi Biztonsági és Antiterrorista Intézet) alapítója, az Izraeli Állam biztonsági szakértője. Az 1967-es és az 1973-as arab-izraeli háborúk hősként ünnepelt, híres tankparancsnoka. Dr. Avi Bleier, és Tel Aviv-i intézete az egyik legkeresettebb antiterrorista szervezet napjainkban. A világ minden tájáról keresik, hogy megtanulják azokat a technikákat, amellyel hatékony önvédelmet tudnak kialakítani egy támadás esetén.

 Mi is az a Krav Maga?

 A mai emberek többsége szereti összekötni a kellemest a hasznossal, így nem véletlen, hogy egyre népszerűbbé válnak a különféle küzdősportok is, hiszen ezáltal nem csak önvédelmet tanulhatunk, hanem a mozgásszegény életmódunkba egy kis feszültség-levezetést.

    Többek között emiatt lett nagyon népszerű az eredetileg a Krav Maga is, ami egy héber eredetű szó, jelentése pedig közelharc, aminek elsődleges célja nem más, minthogy az embereket magabiztosan felkészítse az erőszakos helyzetek felismerésére, valamint azok kiemelkedően gyors, megfelelő kezelésére, illetve elhárítására.

    A Krav Maga többnyire nem csak az egy elleni küzdelemre, sokkal inkább a több ellenfél elleni harcra fókuszál, ezen felül felkészít a késes, botos, valamint fegyveres támadások elleni védekezésre is, ezen felül pedig pusztakezes harcot is oktat..

    A Krav Maga gyakorlásával tehát nem csak a rendszeres testmozgást biztosíthatjuk magunknak, hanem megtanulhatjuk a stílusos és logikus önvédelmet is.

Aki szeretne többet megtudni erről a fajta küzdősportról, bátran jelentkezzen Végh Gellértnél, vagy vegyen részt az edzéseken csütörtökön 19:00-tól a tornateremben.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor