Ökonap az alsósoknál

2017.10.18 22:03

    2017. október 13-án, pénteken csudajó programok vártak alsósainkra a környezetvédelem jegyében. Négyféle érdekes előadás váltotta egymást az évfolyamok között forgószínpad formájában. Először a nemesócsai Ing. Bíró Laci bácsival az undorító élőlények titkait fedeztük fel, sőt harmadikosaink és negyedikeseink hatalmas lelkesedéssel sajátkészítésű bogárhotelt készítettek és helyeztek el az iskolaudvar csendesebb szegletében. Reméljük, sok kis bogár talál ott magának biztonságos menedéket. 

A következő előadás során bebizonyosodott az a tény, hogy micsoda szép hely is a mi otthonunk!  Csallóköz csodaszép helyein barangoltunk egy kisfilm segítségével. Az előadás második felében bepillanthattunk a kulisszák mögé is, és megtudhattuk, hogyan kerül az asztalunkra a finom tej. Megismerkedtünk a Kukkónia tejtermékekkel is. Mondani sem kell, hogy boldogan meg is kóstoltuk azokat fincsi fonott kalács majszolása közben.

  

  A nap csúcspontja a Vekker színházi nevelési műhely rendhagyó ökoórája volt, ahol a két "doktor néni" Kuklis Kati és Benes Tarr Csilla néni segítségével utazást tettünk Boldogfalvára, és közösen fényt derítettünk a boldogfalviak nagy titkára: hogyan és mitől váltak boldog és egészséges emberekké. Nagyszerű és roppant tanulságos, élményekben és tapasztalatokban gazdag, boldog foglakozásnak intettünk búcsút. 

 

Egy újabb élménydús délelőtt van a hátunk mögött!

De jó!!! 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor