Máté sikere a Szép Magyar Beszéd országos döntőjén

2016.04.25 16:55

    2016. április 13-15. között zajlott Kassán a Szép Magyar Beszéd országos döntője.

    E nemes seregszemlének, ami a szép kiejtésen, a jó kifejezőkészségen, frappáns fogalmazási  és előadói tehetségen alapul a  Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola adott otthont.

    Iskolánkat Mgr. Nagy Enikő tanító néni tanítványa Méhes Máté 4. osztályos tanuló képviselte, nem is akármilyen eredménnyel! Boldogan és nagyon büszkén jelentjük:        Máté az I. kategória

legjobbjaként zárta a versenyt!

Övé az 1. hely!

Szívből gratulálunk mindkettőjüknek!

 

    Megkértük Mátét, mesélje el e három nap történetét. Ő így emlékszik vissza:

       Április 13-án a felkészítő tanító nénimmel elindultunk Kassára.
     A hosszú vonatozás után rögtön a Márai Sándor Gimnáziumba mentünk, ahol a másnapi verseny zajlott. Itt elmondták, hogy a Hostel Barnoban leszünk elszállásolva. Mi a 318-as szobában laktunk, a 317-es szobával volt közös zuhanyzónk. A szomszéd szobában szintén a versenyre érkező Sanyival és Berenikével nagyon jó barátságot kötöttünk. Az első estén találkoztunk velük séta közben. A hosszú séta után viccmesélés vette kezdetét a szobánkban az új barátaimmal. Azután elmentünk aludni, hogy kipihenjük magunkat. A verseny a második napon zajlott. A verseny után egy kis városnézésre indultunk. Bementünk a Szent Erzsébet-dómba is, majd beültünk egy cukrászdába és egy könyvesboltba. Harmadik nap az eredményhirdetésen alig hittem a fülemnek:    
„Az országos Szép Magyar Beszéd első kategóriájának győztese: Méhes Máté!“
     Életem egyik legjobb élménye volt! Jövőre is szeretnék indulni ezen a versenyen. :)

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor