KATEDRA Irodalomverseny a felső tagozaton

2022.04.07 19:08

    Aki szeret olvasni, minden körülmény között megtalálja rá az időt, hogy ennek a nemes szórakozásnak hódoljon.

     Jó érzés látni, hogy az idei, a korlátozások miatt akadozó, nehézkesen beinduló tanévben is akadtak olvasni szerető, olvasni akaró diákok, akik újra vállalták a plusz feladatokat, és bekapcsolódtak a felső tagozatosok számára meghirdetett Katedra Irodalomversenybe. 

    Az I. kategóriában idén a kortárs írónő, Szabó Borbála: János vitéz - kód c. regénye került feldolgozásra. Iskolánkból a 6. osztályosok már rutinosnak számító csapata: Menyhart Tekla, Szabó Mátyás és Végh Bence vállalkoztak Fodor Anikó tanító néni irányításával a többfordulós levelezős verseny feladatainak megoldására. A négy forduló során számot adtak szövegértési, logikai, asszociációs képességeikről és nem utolsó sorban szorgalmukról. A sok munka meghozta gyümölcsét, az 55 induló csapatból a 11-16. megosztott helyen sikerült bekerülniük  az országos döntőbe, melyre májusban kerül majd sor Dunaszerdahelyen.

 Az I. kategóriában versenyzett még Végh Natasa tanító néni felkészítésével az 5. osztályosok csapata: Simcsik Emma, Nagy Titanilla és Lubinszká Veronika, ők a 23. helyen, a középmezőnyben végeztek a levelezős verseny kiértékelésén. 

    A 9. osztályos lányok: Csizík Nikoletta, Izsmán Evelin és Kovács Bianka is szépen teljesítettek a II. kategóriában Anikó tanító néni segítségével. Ők Frank Márton: Páratlanok c. regénytrilógiájának 1. kötetét, A világ peremén c. regényt dolgozták fel ugyanolyan szorgalommal. Az 58 csapatból a 21. helyen végeztek, 201 pontos eredményükkel csupán fél ponttal maradtak el az országos döntő határvonalától. 

    A hatodikosok a plusz pontos feladatra az egyszerű rajzolás helyett makettekből készített összeállítással mutatták be a főszereplő útját a regényben. Ugye, milyen ötletesek voltak?

Az összes csapatnak gratulálunk a szép teljesítményhez!

 A 6. osztályosoknak további kitartást a felkészüléshez,

és sok sikert kívánunk az országos döntőben! 

                                 Fodor Anikó

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor