Családi kirándulásra fel! Irány Szentendre!

2018.04.15 21:32

VÁROS, MINT A MESÉBEN!

Kedves  Gyerekek!  Tisztelt Szülők  és  Iskolabarátok!

Immár a tanév vége közeledtével, s nem utolsó sorban a hagyományokhoz híven,

ismét egy feledhetetlen Családi kirándulásra hívjuk

a Kicsiket és Nagyokat egyaránt.

Budapesttől nem messze, a Duna mentén fekszik SZENTENDRE, mely Magyarország   festői szépségű tájainak egyike,  ahol az utcazenészek muzsikája, a templomok harangja, a mediterrán hangulat, a pasztellszínű házak harmóniája várja a látogatókat.  A macskaköves utcák romantikája mosolyogva hívja a kikapcsolódásra, a harmóniára vágyó utazókat. Káprázatos nevezetességeinek és kulturális életének köszönhetően méltán állítható, hogy Szentendrét mindenkinek látnia kell.

Gyertek, fedezzük fel együtt Szentendrét!

A nap fő programjai:

  • A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, azaz a Skanzen 60 hektárnyi területének meghódítása  - mely szinte már az egész világon ismert és számos látogatót vonz az év minden szakában. A kirándulók megtekinthetik az ország legnagyobb szabadtéri gyűjteményét, megismerhetik a különböző népi kultúrákat, hagyományokat, építészetet valamint felülhetnek a híres múzeumi vasútra, mely Európa egyik leghosszabb vasúti útvonalával büszkélkedhet, vagy akár szekérre, kerékpárra, lovaskocsira egyaránt;

Bővebben:  www.skanezen.hu

 
   

Ebéd a Járokszállási Fogadóban, mely a Skanzen szívében található, igazi magyaros ízekkel.

MicroArt Mikro Csodák Múzeuma– amely a világon egyedülálló, mikroszkopikus nagyságú, aranyból, kézzel készített műalkotások. A bemutatott tárgyak mikroszkóp alatt készültek, és mikroszkóp alatt tekinthetők meg. Mykola Syadrystyy ukrajnai művész speciális, eljárással készíti a műtárgyakat, melyek készítéséhez speciális technikai eszközöket használ, és különleges légzéstechnikával lassítja szívverését, hogy a két dobbanás között tegyen meg egy –egy mozdulatot. Az emberi koncentráció, alázat, alkotás.

Városnézés – séta a belvárosban: zegzugos, macskaköves utcácskák, egyedülálló Főtér, melynek ölelésében rengeteg szuvenír bolt, eldugott kávézók, hagyományos, népi öltözetet árusító üzletecske és több nevezetesség is található.

A kirándulás időpontja:  2018. május  25. (péntek)

A kirándulás költségei:

Gyermek részére:    28,00  €              Felnőtt részére:        32,00 €

Az ár tartalmazza az útiköltséget,  a belépőjegyeket-  és az ebéd költségeit, biztosítást; (útiokmány szükségeltetik, gyermekek részére érvényes útlevél)

Jelentkezési határidő:   május 11. (péntek), a beérkezés sorrendjében

Indulás: 7.00 óra   -  érkezés:  kb. 20.00 – 21.00 óra

MINDEN KIRÁNDULNI VÁGYÓT NAGY SZERETETTEL VÁRUNK!

Tisztelettel:   

                   Bíró Laura tanító néni

Elérhetőség naponta az iskolában, illetve a köv. tel. számon: 0910/987596.

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor