• LÉGY TE IS CSERKÉSZ! - CSERKÉSZTOBORZÓ

          • Nyékvárkonyban 1991 óta aktívan működik az 5. számú Szent Jakab cserkészcsapat.

            A cserkészcsapat vezetői szeptember 29-én játékos foglalkozást tartottak az 1-2. osztályosainknak, hogy új tagokat toborozzanak a helyi csapatba. Tanulóink lelkesen és jókedvűen vettek részt a játékokban, önfeledt gyermekkacaj hallatszott az iskola udvaráról.

            Ha kedvet kaptál a cserkészélethez, mert szeretsz sokat játszani, kézműveskedni, túrázni, jókat dalolászni, többet szeretnél megtudni a téged körülvevő világról, vagy egyszerűen csak szeretnél tartozni valahova, mondjuk egy jó csapat tagja lenni, ne habozz, eljött a Te időd!

            AZ ÉRDEKLŐDŐ GYERMEKEKET ÉS SZÜLEIKET

            SOK SZERETETTEL VÁRJÁK A CSERKÉSZEK

            SZEPTEMBER  30-ÁN, SZOMBATON

            10:00-tól 11:30-IG

            A NYÉKVÁRKONYI VADÁSZHÁZBA.

             

            Előtte hívják bizalommal a csapat parancsnokát, Schvikker Flórát: 0917/352780!

             

          • A Rákóczi Szövetség ünnepélyes ösztöndíjátadója

          •      A szeptemberi iskolakezdést követően, félezer külhoni helyszínen, mintegy 9 ezer iskolakezdő kisdiák családjának mond köszönetet a Rákóczi Szövetség, hazai és külhoni támogatóival együtt a magyar iskolaválasztásért. 

                 A program célja, hogy ráirányítsa a magyar családok figyelmét a magyar iskola választásának fontosságára és helyességére. Látogatásaik során ezért arra biztatják és bátorítják a szülőket, hogy merjék vállalni gyermekeik magyar tannyelvű iskolába íratását, elősegítve ezzel a magyar közösségek megmaradását is.

                 A beiratkozási program mögé nagyszabású társadalmi összefogás sorakozott fel. A támogatók között több száz magyarországi önkormányzat, továbbá civilek, közéleti személyiségek és alapítványok szerepelnek, akik a jövőben is segíteni kívánják a magyar gyermekek táboroztatását, gyermek- és ifjúsági programok, kirándulások megvalósulását.

                 A szeptemberi hónapban a Dunaszerdahelyi járás több alapiskolájában jártak a szövetség képviselői. A mi alapiskolánkban szeptember 27-én került sor az ünnepélyes átadásra.

                Ezúton köszönjük a kis elsősök és szüleik nevében az anyagi támogatást, és a szép iskolatáskát!

          • TÁJÉKOZTATÓ

          • Tisztelt Szülők! 

            Iskolánk bekapcsolódott a RAJO tejprogramába. Tanulóink 5 alkalommal havonta egy karton (18 kis doboz) tejet vételezhetnek. Az első hónapra való csomagot pénteken kapják a gyerekek. Kérjük, hozzanak táskát( vászon- vagy erősebb nejlontáskát), amiben hazaszállítható a tejcsomag. 

          • LEVÉL A SZÜLŐKNEK

          • TISZTELT SZÜLŐK!

            A Rákóczi Szövetség örömmel fogadta, hogy a Magyar Kormány az oktatási-nevelési támogatás összegét bruttó 100 ezer forintra emelte minden külhoni magyar intézményben tanuló diák esetében. Jó hír a családoknak, hogy a 2022/23-as tanévre beadott pályázatok kifizetése szeptember 4-én megkezdődött. A tervek szerint pedig október elejéig minden család számlájára megérkezhet az emelt összeg. 

            A támogatást folyósító Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. szoros együttműködésben a Rákóczi Szövetséggel szeretne hozzájárulni az oktatási-nevelési támogatással kapcsolatos hasznos információk megosztásához, a kommunikáció megerősítéséhez.

            Tisztelettel ezért arra kérjük a Szülőket, hogy 2023. szeptember 25-ig regisztráljanak a www.mipont.hu felületen annak érdekében, hogy az oktatási-nevelési támogatáshoz kapcsolódó információkat megújult formában, teljeskörűen és közvetlenül is megkaphassák. A regisztrációval a későbbi támogatások igénylésének folyamata jelentősen gyorsítható.

            MIPONT.HU

            www.mipont.hu felület okostelefonról is elérhető, a regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe.

            Videótájékoztató:

            https://youtu.be/yaevodZD-bI

            Üdvözlettel,

             

            A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. megbízásából,

             

            Rákóczi Szövetség

          • ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ 2023/2024

          •  BECSENGETTEK!

                  Véget ért a gondtalan vakáció, eljött a szeptember, s vele együtt egy új tanév kezdete. Nagy a boldogság, hiszen újra gyermekzsivajtól hangos az iskolánk.

                2023. szeptember 4-én meleg szívvel és vidáman köszöntöttük egymást az ünnepélyes tanévnyitón. De jó volt újra egymás társaságában lenni!

                Nagy örömünkre szolgál, hogy az új tanévben 20 kis elsőssel, 1 új másodikossal és 7 nagyobb diákkal gazdagodik az iskolánk.

                Ne izguljon senki! A tanulás mellett remek programokban gazdag, kalandos tíz hónap vár majd ránk!

                Ezúton köszönjük Zsidó János esperes úrnak, hogy megtisztelt bennünket a jelenlétével, köszönjük ünnepi gondolatait.

                Köszönjük Katona Liliana, Kironská Csenge, Nagy Hanna Napsugár, Nagy Sára remek, tanévnyitós szavalatait és Fodor Anikó tanító néninek a lányok felkészítését.

              Kívánunk minden kis és nagy diáknak, pedagógusnak, szülőnek, alkalmazottnak

            egészségben, sikerekben gazdag, boldog és eredményes 2023/2024-es tanévet!

               Munkára fel, mert semmi sem állíthatja meg azt, aminek eljött az ideje!

        • Rozvrh
          • Rozvrh

          • Pozrite si alebo vytlačte Váš aktuálny rozvrh. Rozvrh bol naposledy publikovaný: 31. 8. 2023
        • Suplovanie
          • Suplovanie

          • Pozrite si suplovanie a iné každodenné zmeny v rozvrhu. Posledné suplovanie bolo vypublikované: 16. 5. 2024
        • Používateľské kontá
          • Používateľské kontá

          • Je možné, že niektoré časti stránky uvidíte len po prihlásení. Ak ste Vaše heslo zabudli, prosím použite odkaz “Neviem prihlasovacie meno alebo heslo” a zadajte Váš email. Ak ste heslo zo školy ešte nedostali, prosím počkajte, kým škola systém rozbehne.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje