Lukovics Ilona tanító néni nyugdíjba vonult

2011.03.21 13:07

 Ilonkának útravalóul…

 

Drága Tanító Néni, Szeretett Kolléga, Jóbarát! Sokféleképpen szólíthatjuk, de mindannyian csak egy személyre gondolunk, amikor ezeket a megszólításokat használjuk és ez a személy nem más, mint Lukovics Ilona, iskolánk méltán tisztelt és szeretett tanító nénije, aki március 11-én ünnepélyes keretek között befejezte tanítói pályáját a nyékvárkonyi alapiskolában, és nyugdíjba vonult.

 Az iskola minden tanulója, pedagógusa, alkalmazottja és a szülők nevében kívánunk egészségben gazdag, hosszú, boldog nyugdíjas éveket, s kérjük, ne feledjen el bennünket. Hamvas Béla szavaival búcsúzunk:

„ A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útrabocsátó Hatalom így szólt:

… Az egész világ a tied. Szabad vagy a kövektől az éterig.  Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj, neked, ha magadnak tartod.

Elbocsátalak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg.

Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!”  

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor