Egy kedves látogató az egyházkarcsai alapiskolából

2012.02.15 00:08

 

Február 14-én a 6. osztályosok körében nagy volt az izgalom. Egy kedves vendéget vártunk, az egyházkarcsai alapiskola igazgatóját, Nagy Zsuzsa tanító nénit.

És hogy miért pont a mi osztályunkba látogatott el Zsuzsa néni? A válasz egyszerű: kíváncsi volt, hogy boldogulnak volt diákjai az új iskolájukban. Bálint, Krisztián és Matthias reggel óta sürgött-forgott, hogy minden rendben legyen. Cyntia sajnos pont ezen a napon hiányzott, pedig ő is ki szerette volna venni a részét a készülődésből. Az osztály többi tanulója sem maradt tétlen: hogy örömünket jelezzük - és mert pont Bálint nap volt-, megegyeztünk, mindenki valami pirosat fog viselni aznap. Ez így is történt. Végre az 5. óra elején betoppant közénk Zsuzsa néni. Mivel épp nagy számolás zajlott a tábla előtt, az osztályfőnök „elrabolta" a három fiút. A vendéggel valamint a mi igazgató néninkkel (aki az egész találkozót megszervezte) az iskola legszuperebb helyén telepedtünk le, a folyosón elhelyezett kényelmes babzsákokon ülve folytattuk a beszélgetést. A fiúknak mindenről számot kellett adniuk: a magaviseletükről, tanulmányi eredményeikről. Örömmel hallottuk mi is, hogy nem találták nehéznek a beilleszkedést, és jól érzik magukat az iskolában. Fél óra múlva számtalan puszi után elbúcsúztak volt tanító nénijüktől, és megkérték, látogasson el hozzánk máskor is. Zsuzsa néni megígérte, hogy újra eljön, de akkor lehet, hogy elkísérik a jövendő hatodikosok is.

A fiúk elköszönése után még egy kis szakmai megbeszélés zajlott az irodában többek közt a szlovák nyelv oktatásáról is a szakoktatóval, Sántha Köles Viktóriával. Majd az osztályfőnök még egyszer megköszönte, hogy ilyen jól felkészült gyerekeket kaptunk az egyházkarcsai alapiskolából.

Reméljük, az iskoláink közötti jó kapcsolat továbbra is fennmarad, és még sok karcsai diákot oktathatunk intézményünk falai között.

                                                                                                          Fodor Anikó

Képek itt.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor