Beszámoló a KIS ÉLETMENTŐKről

2017.06.28 15:25

 

    

   Képtalálat a következőre: „életmentés” Már egy éve foglalkoztatott  bennünket a gondolat, hogy a gyerekekkel valami módon megismertessük az elsősegélynyújtás  alapjait és bevezessük őket nem könnyű, de annál nemesebb hivatásunk szépségeibe. Egy év várakozás után 2016 októberében megvalósult az álmunk!

     Az iskolában az igazgató néni engedélyével és Laura tanító néni segítségével elindult a

" KIS ÉLETMENTŐK" köre. Egy teljesen idegen, ismeretlen utat kezdtünk taposni a lelkes kis csapatunkkal. Becsületesen készültünk a Járási Vöröskereszt által meghirdetett versenyre is. Nyolc hónap alatt a diákok megtanultak kötözni, elsajátították az újraélesztés szakszerű módszerét és sok teoretikus ismeretet szereztek az elsősegély fogalmáról és megismerkedtek a Vöröskereszt mozgalommal.

    A versenyt június 8-án izgatottan vártuk. Az esemény a Max bevásárlóközpont folyósóján zajlott. Különböző állomásokon más-más feladatot, szituációt kellett megoldani a versenyzőknek. A mi iskolánk volt az egyetlen a 16-ból, aki először vett részt a versenyen. Diákjaink nagyon ügyesen, határozottan oldották a feladatokat. Óriási büszkeség töltött el bennünket, hogy micsoda jó kis csapatot sikerült összekovácsolni!Kapcsolódó kép

     Csodás volt azt látni, hogy a gyerekek fiatal koruk ellenére mennyire komolyan vették és értették meg a lényegét  az elsősegélynyújtásnak. Biztosak vagyunk benne, hogy kis csapatunk lelkes tagjai bátran, kellő önbizalommal segítenének bajba jutott társaikon. Bízunk benne, hogy a következő tanévben is találkozhatunk és szívesen várjuk az új tagok jelentkezését is.

    Köszönjük a bizalmat,  kellemes, balesetmentes  szünidőt kívánunk mindenkinek. Viszlát a következő tanévben!

Csiba Szonya és Vég Zsuzsa néni

 

 
 
 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor