Bécsben jártunk

2012.06.13 20:08

        Alapiskolánk tanulói ebben az évben is ellátogattak Bécsbe, a császárok városába. Úticélunk a schönbrunni kastély  és a kastélypark területén található állatkert megtekintése volt.

A szomorkás és változatos időjárás ellenére mi lelkesen és kíváncsian vettük birtokunkba Bécs városát.

Elsőként Ausztria egyik legismertebb műemlékét és turisztikai látványosságát, a kastélyt tekintettük meg. Megcsodáltuk a császári pár, Erzsébet császárné /Sissi/ és férje, I. Ferenc József lakosztályait, a fényűző vendégszobákat és reprezentációs termeket, köztük a csodálatos Tükörtermet, ahol Mozart már hat évesen csodagyerekként zenélt. Az itt uralkodó pompa, gazdagság és elegancia lenyűgözött mindenkit.

A kastélylátogatás után a következő célállomásunk a Schönbrunni állatkert volt. Ez az állatkert a világ legrégibb állatkertje, és 2010-ben Európa legjobb állatkertjének címével is ékeskedett. Látnivaló itt is akadt bőven. A panda, a koala és sok más ritka állat évente több millió látogatót vonz ide, így érthető, ha minket is teljesen lenyűgözött az állatkert gazdagsága. Különleges látnivaló volt az esőerdőház, ahol elsötétített teremben szabadon repdeső denevérek ijesztgették az oda betérőket.

A sok szép látnivaló, élmény mindenkit magával ragadott. Boldogan és élményekben gazdagodva intettünk búcsút e gyönyörű városnak.

S.A. és a kirándulók csapata

 

Képek itt.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.