Első és másodikosaink osztálykirándulása Csallóközaranyoson

2016.06.27 21:43

  

     2016. június 24-én első és másodikos tanulóink kalandos felfedezést tettek a Duna folyó egyik legszebb szigetén a Nagyléli-szigeten Csallóközaranyoson.

    Az Ökofarmon Erik  bácsi és Bea néni vezetésével betekintést nyerhettünk az állattartás fortélyaiba, etethettük és meg is simogathattuk a jámbor teheneket, kecskéket, szamarakat, báránykákat, malacokat, nyulakat, kacsákat...

     Az ártéri erdő barangolása közben a szemünk előtt elterülő gyógynövénypatika mellett, és a békésen legelő tehéncsordán kívül, tisztes távolságból csodaszép félvadlovakat, unikumnak számító vízibivalyokat és szürkemarhákat is láthattunk. A túrázás alatt Béla bácsi mesélt a sziget mesébe illő múltjáról, Lehel vezérről, az aranytündérről, a sziget madarairól, a vizeiben élő  állatvilágról. Ha aranyat nem is mostunk, sok apró kagylót gyűjtöttünk a Duna partján. Lovaskocsikázás közben boldogan dalolásztunk, majd jóízűen lakomáztuk a kiadós ebédet a többszázéves szilfa árnyékában.  Ebéd után volt aki fát mászott, íjazott, tollaslabdázott, vagy csak egyszerűen leheveredett a fűbe és úgy sziesztázott a forró  nyári délutánon. A nap végén az ekecsi cukrázdában fagyiztunk és sütiztünk egy jót.

    Nagyszerű és tartalmas kirándulásnak intettünk búcsút. 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.