Az 1-2. évfolyam tanulmányi kirándulása

2019.09.29 09:07

      

       Iskolánk elsősei és másodikosai nagy lelkesedéssel indultak neki  a nagyvilágnak, hogy  tanulmányi kirándulás uk alatt sok-sok új élményt és tapasztalatot gyűjtsenek.

       Először a két közlekedési rendőr: Teri néni és Pali bácsi segítségével az elsősök megismerkedtek, a  másodikosok pedig felevenítették a múlt évben szerzett ismereteiket a megfelelő gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól, s a korszerűen felszerelt galántai TERCAR közlekedési parkban lelkesen ki is próbálták, ill. hasznosították tudásukat.

       Míg az elsősök többsége még rolleren, addig az egész második osztály már kerékpáron rótta a park közlekedési táblákkal tűzdelt utatit. Miután tanulóink jól begyakorolták a közlekedést a próbapályán, az  elméleti órán is szépen vizsgáztak. Nagyon fegyelmezetten és kitűnő modorral teljesítették a tanulmányi kirándulás első részét.

        A délelőtt második felében a dunaszerdahelyi tűzoltóságra látogattunk, ahol hivatásos tűzoltók kalauzoltak bennünket az épületben és környékén.

     A gyerekek szemügyre vehették a tűzoltóautók felszerelését: vágó- és feszítő eszközöket, légzőkészülékeket, mentőfelszerelést, miközben alaposan kikérdezték a tűzoltó bácsikat, hogy mennyi vizet tud szállítani egy-egy tűzoltóautó, mikor van a legtöbb riasztás az évben, miből készül a védőruhájuk, szoktak-e macskákat menteni a fáról, mit csinálnak, ha épp nincs tűz... A gyerekek szűnni nem akaró kérdéseire mindannyian türelmesen válaszolgattak.

         Az érdekes bemutató során mindenki meggyőződhetett arról, micsoda elszántság és lelkierő kell ehhez a hivatáshoz.   A kirándulás végén egy nagyon tartalmas, hasznos és jóhangulatú napnak intettünk búcsút. 

VA
 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor