Ausztriai kirándulás - felső tagozat

2016.12.16 22:15

    

 Advent utolsó hetében, 2016. december 16-án iskolánk felső tagozatos tanulói ismét útra keltek. Ezúttal a szomszédos Ausztriába látogattak, hogy belekóstoljanak a karácsonyi vásár fergeteges hangulatába, ill. új ismeretekkel, élményekkel gazdagodjanak.

    Kirándulásunk első állomása a talán kevésbé ismert, de rengeteg érdekességet nyújtó bécsi Technikai Múzeum volt. Itt interaktív módon ismerkedhettünk a tudomány és technika fejlődésével. A gyönyörű tӧrténelmi épületben élménydús órákat töltöttünk. Betekintést nyertünk a közlekedés, média, energia, nehézipar, természettudomány világába. A 22 ezer négyzetméteres kiállítótér akár egész napos látnivalót nyújthat az érdeklődők számára. Mozdonyok, vagonok, gőzturbinák, vasöntőmű, veterán autók, régi és új kerékpárok, repülők, műhold, különböző háztartási gépek és még rengeteg érdekes látnivaló található itt. Mindenki kipróbálhatta az ORF híradó stúdióját igazi kamerákkal, súgógéppel, természetesen rögzített felvételekkel.

    A tudomány és technika világát elhagyva, megéhezve érkeztünk a Városháza előtti karácsonyi vásártérre, ahol mindenki ízlésének, igényeinek megfelelően válogathatott a kínálatból.

    Utunkat a Természettudományi Múzeumban folytattuk, ahol Földünk történetével ismerkedtek tanulóink. Fáradtan, de szép élményekkel gazdagodva tértünk haza az osztrák fővárosból.

                                                            Mgr. Soóky Andrea

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.