április 22. - A Föld napja

2015.04.22 20:58

„Nem elég a jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!" Váci Mihály

A világ eljutott arra a pontra, hogy a Föld napját nem csak ünnepelni kell, hanem tenni, sokat tenni  azért, hogy szűkebb, tágabb környezetünkben megóvjuk a levegőt, a vizeket, a növényeket, állatokat, környezetünket. A legfontosabb, hogy ne csak beszéljünk a környezetvédelemről, hanem életmódunkkal, hozzáállásunkkal, tetteinkkel is azon legyünk, hogy védjük, óvjuk ezt az otthont adó Bolygót.

Sok dolgos kéz tette szebbé iskolánk környékét a Föld napján remélve azt, hogy mindnyájan meg tudjuk tartani munkánk eredményét. Együtt takarított, ültetett, festett kicsi és nagy egyaránt. A nap végén jóleső fáradtság és elégedettség öntött el bennünket. Legyen az év összes napján a Föld! Óvjuk, védjük, szeressük egész lényünkkel azt, ami számunkra az otthont biztosítja!

Iskolánk legfiatalabbjai a Föld napja tiszteletére újrahasznosított tárgyakat készítettek, s boldogan mesélték el és mutatták be társaiknak, miből és hogyan készültek  praktikus, leleményes találmányaik.

 

A Föld napján azt is megtudhattuk, melyik  évfolyam faliújsága nyerte el a legtalálóbb-legszebb faliújság díjat. A versenyre az egészéges életmód, környezet-természetvédelem témában lehetett benevezni. Nagyon szép munkák születtek, a dicséret minden évfolyamnak kijár.

A  faliújságverseny  győztese: a 3. és a 8. évfolyam. A zsűri különdíját a művészi kivitelezésért a 2. évfolyam kapta.

Gratulálunk! Nagyon szépen dolgoztatok!

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.