Anyanyelvi vetélkedő Bősön

2019.05.24 21:37

Már hagyomány, hogy a bősi Csemadok Alapszervezete ilyenkor, május közepén egy anyanyelvi vetélkedőt szervez a környező iskolák tanulói részére. Ahogy azt a szervezőktől megtudtuk, idén 20. alkalommal került sor rá, és immár huszadik éve vettek részt nyékvárkonyi diákok  is ezen a versenyen szép eredménnyel.

Május 17-én egy népesebb gyerekhaddal indultunk útnak, hiszen a felső tagozatból két kategóriában vártak csapatokat. Az I. kategóriában a hatodikosok indultak. Nagy örömömre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a hosszú gyakorlás befejeztével osztályversenyt kellett csinálnunk, így választva ki a hat tanulót, aki képviselhette iskolánkat. Ők a következők voltak: Érsek Lola, Kovács Bianka és Vadkerti Villő valamint Csízik Nikoletta, Bölcs Veronika és Oravecz Levente. A II. kategóriában a nyolcadikos Kósa Lilla, Majoránek Dóra és Antal Bianka indult. A bősi alapiskolából két csapat volt az ellenfelünk az I. kategóriában és három a II.-ban. Bár a verseny délután zajlik, mégis nagy örömmel térünk vissza minden alkalommal. Idén is nagy szeretettel és finom szendvicsekkel, pogácsával, üdítőkkel fogadtak minket. A feladatok ötletesek, változatosak és néha bizony agyafúrtak voltak. Talán épp ezért óriási munkalázban folyt a verseny, a diákok alig várták, mikor téphetik fel a feladatot tartalmazó borítékokat, és kezdhetnek neki a megoldásnak. A kihirdetésnél büszkén állhattunk ott, hiszen az I. kategóriában Lola, Bianka és Villő megszerezték az I. helyet. A másik csapat csak néhány ponttal lemaradva lett a 4. A II. kategóriások szintén a 4. helyen végeztek.

Ahogy azt a verseny szervezője is mondta megnyitójában: minden tanuló, aki az iskolán kívül foglalkozik az anyanyelvével, figyel rá, hogy igényesen, pontosan használja azt, tesz valamit azért, hogy a magyar közösség megmaradjon, hogy anyanyelvünk tovább éljen a mi vidékünkön is.

Köszönjük a szervezőknek, 

hogy megvalósítják ezt a vetélkedőt,

nagyon jól éreztük magunkat.

Megyünk jövőre is!

 

Fodor Anikó, felkészítő

 
Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor