Advent - gyertyagyújtások - az utolsó

2019.12.20 22:03

Ádventi hírnök: friss fenyőág,
Lobog az negyedik gyertyaláng!
Karácsonyt várva lázban a föld,
Isteni gyermeket köszönt.
Ujjong a szívünk, dalra gyúl, 

nincs már messze az Úr!

Advent: várakozás, csendesség, egymásra figyelés. 

Mit jelentenek ma, 2019-ben az ünnepi készülődésben számunkra ezek a szavak?

     „Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember; mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.” Sámuel 1 könyve 16:7b

        Hamarosan itt az ünnepi hajrá, lassan elragad minket a forgatag:  színes fények, hömpölygő tömeg, mindenféle karácsonyváró vásári hangulat, egyre több a külső inger és elvárás, mégis nagyon fontos figyelnünk a halk szóra: „Vigyázz magadra, csendesedj el!” Eljut hozzánk a hang? 

        Minden fölött nincs hatalmunk, gyakran az események nem a mi irányításunk alatt vannak, azonban van, amiről mi dönthetünk és hallgathatunk a tanácsra:

„Vigyázz a lelkedre, testedre, szívedre, elmédre! Pihentesd meg a lelked is, adj időt magadnak a rohanásban!” 

Kell egy-egy este a családdal, barátokkal... Kell egy-egy este egy jó könyvvel, vagy zenével a csendben... Kell egy kis béke bentre!

    Igen, minden embernek van gondja, baja, de legalább most szakítsunk egy kis időt arra, hogy figyeljünk jobban egymásra. A kedvesség, egy mosoly, egy jó tanács gyógyít, erőt ad annak is, aki mondja és annak is, aki hallja.

    Próbáljuk ki: sokkal izgalmasabban fest a világ, ha nemcsak arra figyelünk, ami a szemünk előtt van, hanem arra is, ami nem látható.

Legyen hát ez a néhány hét csönddel, meghallgatással, figyelemmel, jócselekedetekkel  és örömmel teli!

  Nagyon szép hagyományt ápol  iskolánk minden évben ilyenkor, az ádventi időszakban. 

A tanító nénik ügyes keze által, a gyerekek hozta fenyőágakból és díszekből csodaszép ádventi koszorú készül az iskola folyosójára, amit aztán minden héten körbeállunk és  ünnepi hangulatban meggyújtunk. 

2019. december 2-án fellobbant az első gyertya lángja iskolánk ádventi koszorúján. Az ünnepélyes gyertyagyújtást Balogh Károly plébános úr áldása kísérte. 

Köszönjük Károly atya - közvetlen, kicsinek - nagynak egyaránt  aktuális - adventi gondolatait!

    2019. december 10-én Vadkerti Villő, iskolánk  legeredményesebb népdalénekese gyújtotta meg a második gyertyát.

   2019. december 16-án az adventi koszorú harmadik gyertyáját Iván András, a méltán ismert Pósfa zenekar brácsása gyújtotta meg, aki a gyertyagyújtás után nagy örömünkre rendhagyó zeneórákat is tartott alsó tagozatos diákjainknak.

 

  2019. december 20-án az utolsó gyertyaláng is fellobbant  a koszorúnkon, egy apró kis vendég Nagy Hanna keze által. Ezen a különleges évzáró napon karácsonyi  műsorral kedveskedtek nekünk iskolánk színjátszói és Dalos pacsirtái. Boldogan ünnepeltünk és kívántunk egymásnak békés ünnepeket!

 

 

LEGYEN BÉKÉS, BOLDOG MINDANNYIUNK KARÁCSONYA!

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor