A Rákóczi Szövetség ünnepi ösztöndíjátadója

2016.11.10 21:58

 

    A Rákóczi Szövetség az ősz folyamán, szeptembertől decemberig több mint kétszáz Kárpát-medencei helyszínen közel 5 900 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban beiratkozási programja keretében. 

     November második hetében a Dunaszerdahelyi járás több alapiskolájában jártak a szövetség képviselői. A mi alapiskolánkban november 8-án került sor az ünnepélyes átadásra. A Rákóczi Szövetség küldöttségével, a Szövetség elnöke Halzl József is tiszteletét tette nálunk. Az ünnepi látogatáson jelen volt iskolánk volt diákja, az MKP elnöke Dr. Menyhárt József PhD. is.

    Halzl József úr elmondta: A program célja, hogy ráirányítsa a magyar családok figyelmét a magyar iskola választásának fontosságára és helyességére. Látogatásaik során ezért arra biztatják és bátorítják a szülőket, hogy merjék vállalni gyermekeik magyar tannyelvű iskolába íratását, elősegítve ezzel a magyar közösségek megmaradását is. Mint hangsúlyozta, a szülő akkor dönt gyermeke sorsáról a leghelyesebben, ha anyanyelve szerinti oktatási-nevelési intézménybe járatja. A beiratkozási program mögé nagyszabású társadalmi összefogás sorakozott fel. A támogatók között több száz magyarországi önkormányzat, továbbá civilek, közéleti személyiségek és alapítványok szerepelnek, akik a jövőben is segíteni kívánják a magyar gyermekek táboroztatását, gyermek- és ifjúsági programok, kirándulások megvalósulását.

KÖSZÖNJÜK!

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor