A másodikosok osztálykirándulása Vajkán

2013.04.30 17:32

    2013. április 30-án másodikosaink megkezdték az  osztálykirándulás ok sorát. Tanulmányi kiránduláson vettek részt a vajkai ártéri erdőkben és annak tanösvényein. A mozgalmas, s egyben nagyon szórakoztató és tartalmas nap után így emlékeznek vissza:   

 • Méhes Anna: A vízierőmű látványa lenyűgöző volt számomra. A vajkai farmon  felejthetetlen marad számomra a kecskefejés, a lovak által húzott kocsikázás, a kiskecskékkel való versenyfutás. Az ártéri erdőkben a gyönyörű fák,  a szép virágok, a Duna sebes sodrása kápráztatott el. Nagyon ízlett a tízórai is, amely gyógynövényekből készített tea és teasütemények voltak, no de az ebédnél kapott gulyás és palacsinta is nagyon finom volt. A kvízjáték is nagyon tetszett.                                                                                                                    
 • Seveček Erik: Az erdőben nagyon jó volt sétálni, sok érdekes dolgot tanultunk meg. Egyetlen rosszként azt említeném, hogy rengeteg rovar és szúnyog rajzott körülöttünk, de sokat segített a kullancs- és szúnyogriasztó szprej. A lovaskocsikázás „3-as fokozata“ /ez a leggyorsabb/ tetszett a legjobban.                            
 •  Antal Bianka: Nekem szinte minden tetszett: az erdei túra, a kecskefejés a farmon, a bősi vízierőmű,  a kompozás, de az ebéd is is nagyon ízlett.                           
 • Majoránek Dóra: A vajkai erdei séta nagyon jó volt, mert rengeteg növénnyel ismerkedtünk meg. Megtanultuk a nevüket is. A kompozás is remek volt. A kecskefejés „tök jó volt“ , de a lovaskocsikázást is szívesen megemlítem. Ez volt életem egyik legjobb kirándulása.                
 •  Nagy Boglárka: A bősi vízierőműnél a magyarázat nagyon érdekes volt. Beszéltek a turbinákról, a víztisztításról, a hajókról... Az erdei séta is nagyon tetszett, mert megtanultuk, hogy mely növények őshonosak, és melyek a betelepítettek.  A kompozást is nagyon élveztem.           
 •  Patasi Luca: A vízierűműnél nagyon friss, reggeli levegő fogadta az osztályt. A farmon sok érdekes és hasznos dolgot meséltek nekünk, pl. többek között azt is, hogy a kecsketej mennyire egészséges. A tízóraira kapott sütik és teák is nagyon finomak voltak. Érdekes cukrot lehetett a teába tenni, úgy nézett ki,  mint valami kristály. A kocsikázás nagyon szuper volt. Remélem a Laura tanító néni máskor is elviszi az osztált ilyen szuper kirándulásra. Köszönjük neki.                                                                                                                                                                    
 • Szabó Kevin: Nekem az tetszett a legjobban, amikor Doborgaznál a vízben láttunk egy nagyon fürge, kicsi halat, melyet Dáviddal el is neveztünk Némónak. Mikor mentünk haza, mondtuk is neki: „- Szia, Némó, helló!“
 • Fekete Mátyás János: Nekem a vízierőműnél lévő turbinák nagyon tetszettek. A farmon és a focipályán a kecskefejés, a megvendégelés, a kocsikázás és a foci tetszett a legjobban. Az ebédnél, a gulyáshoz  kapott kenyér és a málnaszörp  is nagyon finom volt.
 • Csizík Balázs: Nekem a kompozás nagyon tetszett, még kígyót is láttunk a vízben. Megcsodáltam a természetet, lenyűgöző volt. Az ebéd is nagyon ízlett, a kvízjátékban is remekül szerepeltünk.
 • Szerencsés Gergő: Nekem nagyon tetszett, amikor a vízierőműnél a turbinákról meséltek. A kecskesimogatás is nagyon jó volt. Az erdőben több növényt meg is kóstolhattunk.    
 • Kósa Lilla: Nekem legjobban a Duna fodros habzása és csobogása tetszett. Nagyon sok növénnyel is megismerkedtünk, mint: ragadós galaly, gólyaorr, kutyatej, csalán, vadkörte, bodza, szeder, ecetfa, vadrózsa... A kvízjáték is nagyon jó volt.
 • Kósa Amina: Nekem a farm tetszett a legjobban, mivel nagyon szeretem az állatokat. A kecskefejés és az állatsimogatás is szuper volt.
 • Végh Botond: Nekem, számomra is meglepően az  tetszett a legjobban, hogy nagyon finom gulyást és kenyeret ettünk. Sok növénynek a nevét is megtanultam.
 • Szerencsés László: Nekem a kompozás nagyon tetszett. A rakétahajó is nagyon gyorsan siklott a vízen. A kecskefejés is nagyon jó volt, a kocsikázás meg kimondottan szuper.
 • Pálffy Ernő: Nekem a gulyás és a palacsinta ízlett a legjobban. „Igen csúcs volt“, amikor kompoztunk.                                                                                                                                                      
Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor