Abigél - a Budapesti Operettszínházban jártunk

2017.10.07 18:10

    Színházkedvelő felső tagozatosaink október 4-én Budapestre utaztak, ahol a gyönyörűen  felújított Mátyás templom megtekintése után a Budapesti Operettszínházban Szabó Magda nagysikerű Abigél c. regénye alapján rendezett musical előadáson vettek részt. A parádés szereposztásban Udvaros Dorottya, Homonnay Zsolt, és Csonka András is szerepelt.

    Szabó Magda így ajánlotta kis hősnőjét nekünk:
"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"

    Az előadás végén mindnyájan állva tapsoltunk, csodaszép volt!

Ezúton köszönjük lelkes buszsofőrünknek, Tomanovics Györgynek a biztonságos és kényelmes utaztatást, na és persze a budapesti idegenvezetést is! :) Sok új ismerettel gazdagodtunk az út során Magyarország fővárosáról.

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.