VII. Tetejetlen fa irodalmi hét - kiértékelés

2016.04.25 17:28

Hetedszer virágzott ki iskolánkban a „Tetejetlen fa”

    Szokásunkhoz híven idén is megrendeztük „Tetejetlen fa” elnevezésű egy hetes versenysorozatunkat, mely során felső tagozatos diákjaink mérték össze tudásukat a magyar nyelv és irodalom számos területén. Ebben a tanévben kicsit újítottunk a feladatokon, hiszen az irodalmon kívül igyekeztünk egy másik nagyon fontos dologra, a környezetvédelemre is felhívni a tanulók figyelmét.
Az 1. nap, 2016. 4. 11-én, a Magyar Költészet Napján meseolvasó maratonnal tisztelegtünk költőink és íróink munkássága előtt. Kezdeményezésünkbe iskolánk 142 tanulója valamint 23 felnőtt, köztük Nyékvárkony polgármestere és alpolgármestere is bekapcsolódott.
  Keddi napunk az „Irodalom – birodalom” nevet kapta. Az osztályoknak irodalmi kvíz kérdésekre kellett válaszolniuk, emellett egy megadott mesekezdetet befejezniük, mégpedig úgy, hogy a mese a környezetvédelemről is szóljon!
Szerdán a felsősök nyelvtani kérdéseken törték a fejüket, nagyon jó eredménnyel. A szünetekben bőszen zajlott a „mesebeli varázstárgyak” keresése. A legügyesebb osztály (8.o.) 80 varázstárgyat sorolt fel a tárgyat tartalmazó mese címével együtt.
Csütörtöki napunk nagy sürgésforgással kezdődött, hisz irodalmi párkeresőt játszottunk nemcsak az iskola folyosóin, hanem az udvaron is.
Pénteken a meghirdetett makettek elkészítésével foglakoztunk, de mivel újrahasznosított tárgyakból kellett elkészíteni, az értékelést a Föld napján rendezett környezetvédelmi verseny végére halasztottuk. Csodálatos alkotások születtek, hisz nem csak egy mese helyszínét mutatták be az osztályok, de képesek voltak hulladékból valami igazán egyedit, „mesebelit” alkotni. A legjobb makett készítő díját a kiértékelésen a felső tagozat legfiatalabbjai, az 5. osztályosok vehették át.
Az osztályok versenyében a héten gyűjtött pontok – kupakok összesítése után a következő sorrend alakult ki:
I. hely     8. osztály         129 p.
II. hely    9. osztály        106 p.
III. hely   5. osztály         96 p.

IV. hely   7. A                 91,5 p.
V. hely    7. B                  56 p.
VI. hely   6. osztály  5    2,5 p.

    Egy újabb élményekben gazdag hetet tudhatunk a hátunk mögött. Reméljük, diákjaink a szép emlékek mellett sok újat és hasznosat is tanultak 7. anyanyelvi hetünk során.

                                                                Fodor Anikó tanító néni, az anyanyelvi hét szervezője
 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor