A Szülői Szövetség elnökének,Vég Zsuzsának a Szülői bálon elhangzott ünnepi beszéde

2022.09.26 19:25

     2022. október 24-én a sportpálya nagyterme adott otthont az őszi hangulatú szülői bálnak.

„Az utóbbi években munkámból kifolyólag gyakran csendül fel ajkamon a mesekezdő frazeológia: Egyszer volt, hol nem volt…. S bár ünnepi alkalom a mai, amikor illő fennkölt gondolatokkal köszönteni a jelenlevőket, engem most is a mesék világa ragadott magával. A jótékonysági bál körül hetek óta zajló események ugyanis igazán mesébe illőek. Vannak itt egyszerű emberek, akik nagyot álmodtak, úgymond felderítő útra indultak, megbotlottak, újra terveztek, segítő társakra bukkantak, bűvös számokban gondolkodtak, akadályokat győztek le, hogy a történet végén úgy érezhessék magukat, mint a mesék hősei, ahol tudjuk, hogy mindig a jó győzedelmeskedik” – ezekkel a gondolatokkal szeretném köszönteni Tisztelt Vendégeinket, akik jelenlétükkel megtisztelték a bált.

 Izgatottak voltunk, hiszen ebben a válságos világban, amikor a családok megélhetése oly nehéz, kissé kockázatos bált hirdetni, ugyanakkor bíztunk abban, hogy egy nemes ügy támogatása érdekében lesznek akik mellénk állnak. Nem a világ megváltását tűztük ki célul, csak gyermekeinknek szeretnénk élményekben gazdag iskolás éveket, korszerű, modern iskolát, tantermeket biztosítani.

A jövőben szintén gyermekeinkért fogunk jót tenni, másokat is erre buzdítani, hogy mesés miliőben teljen minden iskolai pillanatuk.

    Ezúton kívánunk köszönetet mondani mindazoknak a vendégeknek, akik jelenlétükkel megtisztelték a bált, a nyékvárkonyi és karcsai önkormányzatnak, Nagy Attila, Struhár Tibor, Derzsi Roland, Németh Zsolt, Póda Zoltán, Halász Róbert és családjaiknak, Sekk Hentriettának, Tatai Anettnak, Koczó Edinának, Ekostav, Kása pékségnek, Agrosun s.r.o., guntramsdorfi bortársaságnak az összes tombola és süti felajánlónak, a nyolcadikos és kilencedikes fiúknak és minden önkéntesnek, akik munkájukkal támogatták a rendezvényt!

Az est zenei felelőse a Rekvizit zenekar, a finomabbnál finomabb ételeket Kovács László és csapata biztosította, a kiszolgálást Szabó István vezette csapat nyújtotta.

Böjte Csaba atya vallja: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan oda állnak mellé!” Mi újból a lépést megtettük, és megéreztük embertársaink szeretetét, segítőszándékát. Életünk folyamán minden perc ezer és ezer lehetőséget nyújt arra, hogy tetteink a jóra, a szépre, a nemesre, a minket gazdagítóra irányuljanak, s így cselekedeteinknek értelme és véghetetlen értéke legyen.

Nem utolsó sorban köszönetet mondok szervezőtársaimnak Szabó Beátának, Bögi Deniszának és családjuknak, valamint saját családomnak az önzetlen segítséget.

Vég Zsuzsa, a Szülői Szövetség elnöke

A bálról készült összeállítás itt tekinthető meg.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor