Újra a Katedra országos döntőjében!

2014.03.25 21:11

               Iskolánk felső tagozatos diákjai immár hagyományszerűen kapcsolódnak be a Katedra műveltségi vetélkedőkbe. Idén nemcsak a magyar irodalommal foglalkozó versenyre neveztünk be, hanem az első ízben indított Pénzes István anyanyelvi vetélkedőre is.   Egy kis rábeszélés után 15 diákot tudtam meggyőzni, hogy az iskolai tananyagon kívül kicsit mélyebben ássanak bele anyanyelvünk és irodalmunk rejtett titkaiba. Az irodalmi feladatokkal - melyek idén a szokásostól jóval igényesebbre sikeredtek - 2 csapat foglalkozott. Humordudor névvel nevezett be Méhes Csenge, Méhes Réka és Tilajcsík Dóra (9.A)kis csapata. Olyan nagy lelkesedéssel, szorgalommal dolgoztak, hogy bejutottak az országos döntőbe, és nem is akármilyen eredménnyel. A 41 induló csapat közül a legtöbb pontszámot Ők érték el(egy másik csapattal holtversenyben), összesen 300-at, így az elődöntő legjobbjai lettek.

    Másik csapatunk: Csiba Veronika, Sekk Viktória és Buday Bálint(8.o.) a "Mesterhármas" is nagyon szépen dolgozott. 293 pontot szereztek. Sajnos a verseny szabályzata szerint egy felkészítőnek csak egy csapata indulhat a döntőn, így ők csak egy újabb hatalmas egyest és óriási dicséretet kaptak a szép teljesítményért.

              Az anyanyelvi vetélkedőre összesen 57 csapat nevezett be. Mi három csapattal indultunk. A 9. A-ból Értelmiségiek néven: Fekete Emese, Fekete Vanessa, Izsmán Erik foglalkozott a sok kitartást, kutatást, logikus gondolkodást is igénylő feladatokkal. Erőfeszítésük eredménye a 2. hely 371,5 ponttal.

   A kisebbek a 6. osztály soraiból kerültek ki. A Nyékvárkonyi virágok: Soóky Adrien, Schvikker Flóra és Petrik Viktória 258 pontot szereztek, a Nyékvárkonyi vegyeshármas: Gutai Viktória, Borbély Cintia, Végh Tamás 240,5 pontot. Természetesen nekik is nagy-nagy dicséret jár, hisz fiatal koruk ellenére nagyon szorgalmasan dolgoztak mind az 5 fordulóban.

            Az országos döntőkre május 9-én és 10-én kerül sor. Addig persze a két csapatnak még nagyon sok munkája van, de a felkészülést már elkezdtük, és szorgalmukat ismerve tudom, hogy mindent megtesznek majd a siker érdekében. De ami a fontos, bármilyen eredménnyel is térünk vissza, ők már most sokkal többet tudnak kortársaiknál a feldogozott témakörökben, így már most is nyertesek. Remélem, ez a lelkesedés, ami eddig jellemezte őket, kitart majd a jövőben is. Bár jövőre ezek a diákok már más iskolák padjait koptatják, büszke leszek rájuk, mert tudom, hogy megállják majd a helyüket ott is. Köszönöm nekik, hogy hittek nekem, és velem dolgoztak!

                                                                                   Fodor Anikó tanító néni

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor