Újabb Mórás siker! Katedra Irodalomverseny - országos döntő

2022.06.11 23:02

"Nagyobb csodát nem tudok elképzelni, mint hogy a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek.

Megindul a fejben a képzeletmozi. Az olvasás a legfontosabb!"

(Csukás István)

    Valóban, azok, akik rendszeresen olvasnak, csodának tartják a leírt szavak varázsát. Azt a varázst, amely gondolkodásra, képzettársításra, fantáziája használatára ösztönzi az olvasót, legyen bár öreg vagy fiatal. 

    Ilyen varázslatos élményben lehetett részünk 2022. június 8-án, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Középeurópai Tanulmányok Kara épületében, ahol az idei Katedra Irodalomverseny I. kategóriájának országos döntője zajlott. Az ország magyar alapiskoláinak 5-6. osztályos tanulóiból verbuválódott legjobb 20 csapat mérte össze tudását, mely az értő olvasáson alapult. Kortárs írónőnk, Szabó Borbála: János vitéz - kód c. regényének átfogó ismerete és elemzése volt a verseny témája. 

    Iskolánk tanulói, az MBT - zsenik: Menyhart Tekla, Szabó Mátyás és Vég Bence az irányításommal 10 hónapon keresztül dolgoztak először a levelezős fordulók feladatainak megoldásaival, majd a döntőre való felkészüléssel. A mű minden apró részletét: a szereplőket, helyszíneket, időrendet, a párbeszédeket, a jellemek fejlődését és még sorolhatnám, mennyi részletet kellett fejben tartania a versenyzőknek. A mieink azonban nagyszerűen teljesítették az összes feladatot, hiszen az eredményhirdetés során kiderült, dobogós helyen végeztünk, országos 3. helyezést értünk el!

    A nap kulturális élmény nélkül sem maradt, hiszen a várakozás izgalmát a szervezők egy író-olvasó találkozóval enyhítették. Benyovszky Mánya Ágnes írónő mutatta be nagyon szórakoztatóan új regényét a résztvevőknek. Az eredményhirdetés után egy jól megérdemelt fagyizással zártuk a délutánt Nyitra városában.

    Nagy köszönet a Szabó családnak a csapat fuvarozásáért, a lelkes szurkolásért és a finom fagyikért!

Fodor Anikó, felkészítő

Kedves 

Tekla, Bence, Matyi

és Anikó tanító néni!

 

Le a kalappal előttetek!

 Köszönjük a kitartó szorgalmatokat, elszántságotokat!

Ehhez a csodás országos 3. helyezéshez szívből gratulálunk!

 

További szép sikereket kívánunk!

 

                                                        

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.