Titanic - tanulmányi kirándulás

2015.10.28 21:58

    Felső tagozatos tanulóink érdekes tanulmányi kirándulás részesei voltak október 27-én. A 95 éve elsüllyedt Titanic pozsonyi kiállítását tekintették meg.
    A kiállítás eddig 18 országban volt megtekinthető, világszerte 16 millióan vettek részt rajta. Látogatók a háttérzajok, zenék és a különleges megvilágítás segítségével még intenzívebben élhették át a Titanic útjának hangulatát. 

    A kiállításra belépve minden tanuló kapott egy White Star Line beszállókártyát, melyen egy Titanic utas neve és igaz története volt látható.

    A Titanicról származó leletek kiváló állapotban maradtak fenn. Láttak porcelánokat, kristálypalackokat, az utasok személyes tárgyait, mint például szemüveget, pénztárcát és különféle ruhadarabokat. A leleteket speciális biztonsági körülmények között tárolják. A kiállítás területén az előírásoknak megfelelő hő és páratartalmat kell biztosítani a 4000 méter mélyről felhozott leletek számára.

    A kiállítás a tanulók elmondása szerint lenyűgöző volt és nagyon érdekes. Mindenki  sok új élménnyel gazdagodva tért haza. 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor