Tetejetlen fa 3. nap

2013.04.15 22:50

    Az anyanyelvi hét utolsó napján reggel 8-ig lehetett leadni az utolsó feladatot, amellyel a tanulók a hétvégén is foglalkozhattak. Ez pedig anagrammák gyűjtése volt, azaz olyan szavaké, amelyek elölről és hátulról olvasva is értelmesek. Mint ahogy sejteni lehetett, ez a feladat nagyban befolyásolta a végső eredményt. Voltak osztályok, akik nagyon komolyan vették a keresgélést, a 8.A 214 db, a 9. osztály  pedig 130 db érvényes szót gyűjtött.

    A verseny értékelésére hagyományunk szerint a nagyszünet után került sor. Az igazgató néni köszöntötte a felső tagozatot, mindenkit megdicsért a kitartásáért és a szép makettekért. Külön kiemelte a Móra versenyen szereplő csapatok és felkészítőjük teljesítményét. Megmutatta névrokon iskolánk, a nemesócsai Móra Ferenc Alapiskola igazgatónőjétől kapott emléklapot, mely a két iskola barátságának kezdetét jelzi.

    A szép megnyitó után Fodor Anikó tanító néninek, az anyanyelvi hét rendezőjének adta át a szót, hogy megtartsa az ünnepélyes kiértékelést. A tanító néni elmondta, hogy péntek délutánig a verseny nagyon szoros volt. Hasonló pontszámokat kapott minden osztály a szavalásra, a párkereső játékra. A nyelvtani és irodalmi feladatlapokat is többnyire szépen megoldották a diákok. A maketteket a Móra versenyre hívott zsűri értékelte - nagyon tetszett nekik mindegyik-, itt sem volt nagy eltérés a pontszámok között. Az anagrammák gyűjtésénél azonban nem bizonyultak a tanulók egyformán szorgalmasnak. Ez a feladat döntötte el végül a versenyt. A folyosón a „Tetejetlen fa” körül vidáman „röpködtek” az évfolyamok színes pillangói, annyi színes pöttyel a szárnyukon, ahány pontszámot az osztályuk szerzett.

 Íme a végeredmény: 

1.       hely:                     8. A              96 pont

2.       hely:                     9. osztály        75 pont

3.       hely:                     7. osztály        59 pont

4.       osztott hely:                   6. o. és 8. B          57 pont

5.       hely:                                5. osztály             56 pont

 

A győztes osztály örömmel vette át a vándorkupát, melyet egy évig a magáénak mondhat. Külön jutalmuk egy szabadnap, melyet az igazgató néni engedélyez majd számukra az év vége felé. 

Megtaláltuk a legszebb olvasónaplót is!

A beérkezett szavazatok alapján Hegedűs Vivien, 9. osztályos tanuló olvasónaplója a legszebb a felső tagozaton!

Gratulálunk!

 

  

Ezúton köszönjük Mgr. Fodor Anikó tanító néni áldozatos munkáját,

hogy megint egy mozgalmas, fordulatos irodalmi héttel lehettünk általa gazdagabbak.

Munkájához kívánunk  további erőt, egészséget, hogy lelkesedése még sok-sok éven át kitartson!

Köszönjük!

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor