Tanulmányi kirándulás - Bacsfa és Somorja - 3.-4. évfolyam

2011.11.01 17:54

 

        Reggel az iskola öltözőjében nagyban beszélgettünk, mikor a tanító néni hirtelen szólított minket, hogy sorakozó, mert indulunk.

        Megérkeztünk Bacsfa falvába. Én már messziről gyönyörködtem a templomban, meg az előtte lévő székely kapuban. Amikor beléptünk a templomba, mindenki megcsodálta a gyönyörű oltárt, szobrokat, szószéket, képeket, na és az orgonát. Juliska néni mesélt nekünk a könnyező Szűz-Mária képről. A templom udvarán végigjártuk a keresztutat is.

        A következő megállónk a somorjai Honismereti Ház volt. A sok régiséget, amit láttunk,  felsorolni sem tudom, csak párat közülük megemlítek: korsók, kosarak, krumpliösszenyomó, régi edények, teknők, halász-szerszámok, aranymosás eszközei, szántóföldeken használt eszközök, szekerek, hintók, és még sok-sok más. Érdekes volt a sok régiséget végignézni, sokról nem is tudtuk, mire használták.

        Utunk harmadik állomása a rendőrség  volt. Megtudtuk, milyen rossz a foglyoknak. Kipróbáltuk a rendőrautót (a szirénától majd megsüketültünk), a bilincset, az egyik cellát. Cserébe a jó magaviseletért a rendőrbácsik nyalókával ajándékoztak meg bennünket  és megígértük, hogy továbbra is jók leszünk.

        A következő színhelyünk a Pipagyújtogató nevű 1848-as emlékmű volt, ahol elhelyeztük virágainkat és imádkoztunk.

        Az utolsó megállónk a Hét Törpe cukrászda volt Dunaszerdahelyen,  ahol mindenki vehetett egy sütit és üdítőt. Miután elfogyasztottuk a finomságokat, indultunk vissza az iskolába. Jó volt ez a nap!

Képek itt megtekinthetők.

 

                                                                       Borbély Cintia, 4.osztályos tanuló

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.