Szép magyar beszéd 2022 - járási forduló

2022.03.16 17:55

"A nyelv olyan, mint az ég, a maga egymásba futó színeinek gyönyörű játékával. "

Kazinczy Ferenc

     Végre versenyeztünk! Ugye, milyen furcsán hangzik? Pedig így van!

    Több mint két év korlátozás, szigorú elszigeteltség után úgy tűnik, talán az iskolában is visszatérhetünk a "normálishoz" hasonlító hétköznapokhoz. Ezeknek pedig szerves részei voltak, és remélhetőleg fontos elemei lesznek a jövőben is a tehetséges tanulók megmérettetései.

    Iskolánkban mindig nagy hangsúlyt fektettünk anyanyelvünk ápolására, megőrzésére. Sok anyanyelvi és irodalmi versenybe kapcsolódtunk be a múltban, és a munkát folytattuk a Covid 19 miatti lezárások idején is. Épp ezért vártuk annyira, hogy tehetséges diákjainkat újabb próbák elé állíthassuk.

       Idén végre újra megrendezésre került a Szép magyar beszéd kiejtési verseny. A járási fordulóban, melyre a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában került sor március 14-én, iskolánkat Menyhárt Jázmin, 7. osztályos tanuló képviselte. 

A kifejező, szöveghű, pontos olvasáson kívül gyakoroltuk a különböző fogalmazási műfajok jellegzetességeinek alkalmazását is egy-egy adott témában. A verseny fontos része nemcsak a kreatív szövegalkotás, hanem az ott megírt fogalmazás élőszóban való előadása is.

       Jázmin ügyesen oldotta meg mindhárom feladatot, és a 2. helyen végzett, csak 1 ponttal maradva le az első helyezettől.

       A verseny ezzel nem ért véget, vár ránk a további felkészülés és a kerületi forduló. Köszönjük a sok gratulációt és biztatást! 

                                                                                                    Fodor Anikó, felkészítő

 

 

 Szívből gratulálunk! Csak így tovább! 

 

 

 

                                                                   

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.