Siker a Biológiai Olimpián

2022.05.20 07:02

    Április 21-én online formában zajlott a járási Biológiai Olimpia. Iskolánkat Szabó Mátyás, 6. osztályos tanuló képviselte, aki a D kategóriában, a 6-7. évfolyamos diákok versenyében mérette meg a tudását. A versenyen nagyon szépen teljesített, a 3. helyen végzett. Matyi így számol be az eseményről:     

Életemben először vágtam neki a Biológia Olimpiának nagy lelkesedéssel, mert érdekel a természettudomány. Rengeteget készültem erre a versenyre, már 2021-ben elkezdtük a készülődést Csóka Andrea tanító nénivel. Az 5., 6. és a 7.-es tananyagokból voltak kérdések, feladatok.

Végre elérkezett április 21., a verseny napja. Izgultam, hogyan is fog lezajlani, mivel a verseny előtti napokban még több opció is volt arra, hogy hogyan is tartsák meg a versenyt a szervezők. Először Dunaszerdahelyen zajlott volna, de a pandémia miatt így nem valósulhatott meg. Végül a szervezők online küldték a versenyfeladatokat.

Nyolc óra környékén érkeztem az iskolába és az igazgatói irodában vártam, hogy megérkezzenek az online  feladatok. Mivel rengeteget készültem a versenyre, a feladatok  számomra nem voltak olyan nehezek.  10 órakor már hazafele ballagtam.

            Az eredményre két hetet kellett várni. Hatalmas volt az örömöm, amikor megérkezett a hír, hogy a 3. helyen végeztem. Jövőre újra megpróbálom!

KEDVES MATYI!

A lelkiismeretes munkád, a rengeteg szorgalmad,

a komoly elhivatottságod a természettudományok felé

dicséretre méltó és példaértékű!

A szép eredményhez szívből gratulálunk!

Csak így tovább jövőre is!

 

Csóka Andrea, felkészítő pedagógus

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.