Rendhagyó környezetismeret óra az alsósoknál

2022.11.10 18:27

    2022. november 10-én alsó tagozatos tanulóink a Csallóközi Népművelési Központ és a Dunaszerdahelyi Járási  Rendőrkapitányság által szervezett közlekedésbiztonsági és ökonevelési előadáson vettek részt.

    Az 1-2. osztályosaink a közlekedés szabályaival ismerkedtek meg az előadás folyamán, amit kpt. Mgr. Végh Iveta rendőrnő tartott.

Az iskolás gyermekek akár gyalogosként, kerékpárosként vagy a tömegközlekedési eszközök utasaiként, de részesei a közúti forgalomnak. Fontos, hogy minél előbb megtanuljanak biztonságosan közlekedni az utcán, közutakon. Ezért elengedhetetlen, hogy már gyermekkorban megfelelő ismereteik legyenek a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről, s talán meg is előzhető, vagy csökkenthető az esetleges balesetek száma.

Az interaktív előadás alatt a gyerekek a rendőrnő vezetésével átismételték  a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait, a közlekedési táblák jelentését. A rendőrnő felhívta a gyerek figyelmét arra is, hogyan lehet kiküszöbölni a közúti balesetet, mire figyeljenek jobban oda, ha gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek az utakon. 

Tanulóink aktívan bekapcsolódtak az előadásba, bátran tudakozódtak és  válaszoltak az előadó kérdéseire.

    Harmadikosaink és negyedikeseink a környezet ellen elkövetett bűnözés, a tudatos környezetszennyezés büntetőjogi következményeiről kaptak felvilágosítást az interaktív előadás alatt. 

    Ezúton köszönjük kpt. Mgr. Végh Ivetának és Mgr. Sinová Erikának az előadást! Hasznos ismeretekkel gazdagodtunk! 

    Bízunk benne, hogy tanulóink ahogy eddig is, ezután is arra törekednek majd, hogy biztonságosan közlekedjenek és környezettudatosan viselkedjenek mind az iskolában, otthon és a nagyvilágban.

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor