Minket választottak! - ünnepélyes beíratás az első osztályba

2019.04.08 21:37

      

        Már a hét első napján is nagy volt a sürgés-forgás, készülődés az iskolánkban. Az előkészületeknél lelkesen besegített kicsi és nagy egyaránt, hiszen nem akármilyen vendégeket vártunk 2019. április 8-án, 13:30 órára, mint nagycsaládunk legkisebb emberpalántáit, a leendő elsősöket és azok szüleit, mivel nálunk ezen a napon zajlott az ünnepélyes beíratás a 2019/2020-as tanévre.

       Nagy volt a boldogság, amikor Csilla és Katica óvónénik védőszárnyai alatt végre megérkeztek az apróságok! Először játszottunk egy kicsit és ismerkedtünk egymással az iskola udvarán, majd az elsősökkel együtt Tavasztündér (Bándy Katalin) mókás kis mesejátékán szórakoztunk. Az előadás végén finomságokkal megrakott asztalkáról falatozhattak vendégeink. Az ünnepség végén a Rákóczi Szövetség nagylelkű ajándékával, egy szép iskolatáskával lettek gazdagabbak leendő elsőseink.

 

Tisztelt Szülők!

        Minden beíratás egy csoda! Egy különös és felelősségteljes szerződés szülő-intézmény között! A szülő kilenc évre teljes bizalmat szavaz egy intézménynek, az intézmény pedig viszonzásul kilenc évig óvja-védi, magáénak tekintve neveli, okítja, tanítja - a tőle telhető legnagyobb emberséggel, tudással, szeretettel, odaadással - a lassacskán felcseperedő, reábízott emberpalántát.

        Iskolánk több évtizede áll falunk iskoláskorú gyermekeinek szolgálatában. Előnyünk, hogy helyben vagyunk, családias, ismerős környezetben. Nyitottak vagyunk az újra, nem áll távol tőlünk a modern világ, de teljes szívvel megéljük népi hagyományainkat, s büszkén beszélünk édesanyánk nyelvén. Nem ígérünk valóra válthatatlan dolgokat, állandó tudást, emberi értékeket közvetítünk. 

       

      Nagy örömünkre szolgál, hogy megtették az első helyes lépést: falunk iskolájába, a Móra Ferenc Alapiskolába íratták gyermeküket! Ennek köszönhetően 18 kis elsős kezdi meg nálunk a jövő tanévet!

      Hálásan köszönjük a felénk tanúsított bizalmat! Ígérjük, nem okozunk csalódást, s Szemük Fénye megbízható, biztos kezekbe kerül!

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.