Magyar nyelvi versenyek - járási fordulók

2014.02.21 17:16

2014. február 14-én került megrendezésre a Szép magyar beszéd járási fordulójára Dunaszerdahelyen. Gratulálunk Méhes Csengének, aki első helyen végzett és továbbjutott a kerületi fordulóba.

Csenge, sok sikert a kerületi fordulóhoz!


       2014. február 18-20. között zajlott a Tompa Mihály Országos Vers- és prózamondó verseny járási fordulójára. A versenyen résztvevő tanulóink:

 

1. kategóriában: Kironský Lili és Méhes Máté

2. kategóriában: Strbka Liselotte és Schvikker Flóra

3. kategóriában: Méhes Csenge

A kerületi fordulóba Kironský Lilinek sikerült bekerülnie.

Gratulálunk Gyerekek! Ügyesek voltatok! 

Lili, sok sikert a kerületi fordulóhoz! 


Schvikker Flóra, 6. osztályos tanulónk először indult ezen a megmérettetésen, így számol be a szavalóversenyen eltöltött napjáról:

"Egy csodálatosan jó szavalóverseny !

2014.2.18-án egy fantasztikusan nagyvonalú versenyen vehettem részt . Ezen a napon már magában győztesnek éreztem magam, mert az, hogy ott lehettem, már annak számít. Nagyon jó napot töltöttem el ott Lottikával és Enikő tanító nénivel. Bár sokat kellet várakoznunk, hisz a 44-ből én csak a 36. voltam, de megérte végig hallgatni azt a sok szép prózát, hisz abból is lehet tanulni. Mivel életem első szavalóversenye volt, ezért kicsit bizonytalanul indult el ez az egész, de aztán már a sok várakozás elvette az erőnket és nem izgultunk. Enikő tanító néni biztató szavai is nagyon jól estek. Ha még ez sem lenne elég arra, hogy milyen jó is volt, még azt is elárulom, hogy pizzáztunk és sütiztünk is . Nagyon jó volt részt venni egy ilyen versenyen . Rájöttem, hogy amit megtehettem azt megtettem. Nem az számított,hogy továbbjussak, hanem az, hogy valami újban is kipróbáljam magam . Talán, de ez tényleg egy nagy talán, legközelebb sikerül. Egyáltalán nem voltam szomorú, hisz győztesnek éreztem magam . Egy nagyon jó napot nyertem, sok élményt és tapasztalatot. A zsűritagok is próbáltak legnagyobb tudásuk szerint kiválasztani azt a 9 embert, aki tovább megy a kerületire. Nem gondoltam olyanra, hogy szomorúnak kellene lennem amiatt, hogy nem jutottam tovább. Magaménak tudhatok egy szép napot és ez jó érzés . Köszönöm Fodor tanító néninek, hogy annyit segített ! :)
Jó volt részt venni ezen a versenyen és köszönöm, hogy ott lehettem ! "

                                                                                           

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.