Külföldi vendégek iskolánkban

2016.12.03 20:52

      December 2-án, egy meglehetősen szeles, bár napos decemberi napon különös hangok szűrődtek be iskolánk osztálytermeibe, egy kisebb vendégcsapat érkezett hozzánk. Voltak, akik csak a szomszédos országokból, de akadtak olyanok is, akik több ezer kilométert utaztak, pusztán azért, hogy megtekintsék iskolánkat és találkozzanak a diákokkal és a tanárokkal. De miért is tenne valaki ilyesmit? Ahhoz, hogy ezt megérthessük, vissza kell ugranunk az időben közel egy évet.

    Ekkor kapcsolódott be a Móra Ferenc Alapiskola egy európai uniós pályázatba, melynek célja, hogy több EU tagállam és Törökország közreműködésével felmérjék az alapiskolás diákok állampolgári és médiaismereti tudását. A projekt céljai közé tartozik továbbá, hogy az összegyűlt adatok segítségével egy hiánypótló tankönyvet hozzanak létre. Ezzel felvilágosítva és megvédve az internetes csalásoktól és egyéb veszélyektől a diákokat, melyek világhálón leselkedhetnek rájuk.  

    Ezen pályázat részeként, minden résztvevő iskola képviselői ellátogatnak egymáshoz, megnézik az adott ország és város/község főbb nevezetességeit, valamint alaposan szemügyre veszik az iskolát is.

    Ilyen látogatásra került sor december 2-án a mi iskolánkban is.  Községünk polgármestere PaedDr.  Fazekas István vezetésével egy 15 fős vendégcsapat érkezett meg közénk, és teremről teremre haladva vették szemügyre iskolánkat. Minden évfolyam szívélyesen üdvözölte őket. A legkisebbek  mondókával, a másodikosok mézeskaláccsal a 8. A osztály lányai pedig táncbemutatóval kedveskedtek a vendégeknek. Minden osztályban egy diák angol nyelven bemutatta és röviden jellemezte az osztályt.

    Mivel a vendégek Romániából, Szlovéniából, Törökországból és Magyarországról érkeztek, értelemszerűen akadtak nyelvi akadályok, melyek áthidalásával Ing. Csóka Bálintot bízta meg a helyi küldöttség.

    A közel két órás látogatás alatt a vendégek nem győzték hangoztatni, mennyire tetszik nekik az iskolánk atmoszférája.  Szerintük az épület szép és gondozott, a tantermek kiválóan felszereltek, a diákok és tanárok egyaránt nagyon szimpatikusak. Minden résztvevő pozitív élménnyel gazdagodott. 

                                                                                                               Mgr. Bindics Barnabás

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.