Katedra versenyek eredményei

2018.04.18 19:39

Irány az országos döntő! - Kettős siker az irodalmi versenyen!

Iskolánk évek óta bekapcsolódik az Oktatásügyi Minisztérium által támogatott Katedra versenyekbe. Idén is több tantárgy több kategóriájában méretették meg magukat tanulóink.

Magyar irodalomból az I. kategóriában az ötödik és hatodik osztályosok körében országosan 38 csapat vállalta, hogy alaposan áttanulmányozza Berg Judit Rumini című meseregényét. Iskolánkból 2 csapat nevezett be.

 Az 5. osztályból a Csinicsangárék csapata: Érsek Lola, Oravecz Levente, Vadkerti Villő, ők a 35. helyen végeztek, felkészítőjük Mgr. Németh Anita

A 6. osztályosok csapata, a Gyémánt csapat: Dusa Zsófi, Kironský Lili és Kalina Krisztina a megosztott 13-14. helyen végeztek, és így bejutottak az országos döntőbe! Felkészítőjük Mgr. Fodor Anikó.

 A II. kategória képviselői, a hetedik, nyolcadik és kilencedik osztályos tanulók 37 csapata pedig Békés Pál, Dragomán György, Tóth Krisztina, Vámos Miklós egy-egy novelláját, valamint Rideg Sándor Indul a bakterház című klasszikus ifjúsági regényét olvasták el és annak filmadaptációját vizsgálták meg. 

A II. kategóriában 1 csapatunk indult, a 7. osztályos Vagány csajok: Ambrus Kitti, Kósa Lilla, Nagy Boglárka, felkészítő: Mgr. Fodor Anikó. Ők a 12. helyet szerezték meg, és ezzel ők is a döntőbe kerültek!

 A Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedőbe ezúttal országosan 40 csapat kapcsolódott be, iskolánkat a 8. osztályos Ravasz rókák csapata képviselte: Várady Liliána, Oravecz Ádám, Pok Máté, felkészítő: Mgr. Fodor Anikó. Ők a középmezőnyben, a megosztott 19-20. helyen végeztek.

A Katedra Történelemversenyen Mgr. Horváth Balázs irányításával a 9. A-sok egy csapata indult, ők sajnos időközben feladták a versenyzést.

A Katedra Alsó Tagozatos Verseny során 50 csapat kapcsolódott be a játékos, izgalmas versengésbe. 

Tőlünk a 3. osztályos Lila Bogyócskák - Prasna Lilla, Menyhárt Jázmin, Kolláth Gayatri valamint a 4. osztályos fiúk DAB csapata - Vég Bence, Végh Attila, Vida Levente - nevezett be erre a versenyre.

 A csapatok Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő c. meseregenyét dolgozták fel 5 hónapon keresztül. A több mint 50 nevező közül a középmezőnyben végeztek: a Lila Bogyócskák a 23. helyen,  a DAB csapat a 25. helyen.

 

Minden csapatnak, felkészítőnek szívből gratulálunk!

A Gyémánt és a Vagány csajok csapatának egy kalappal az országos döntőhöz! Hajrá!

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor