Iskolánk Móra Ferenc nevét viseli

2011.12.08 08:41

 

             A Nyékvárkonyi MTnyAI épülete a félévszázados jubileumát ünnepli ebben az évben. Ebből az alkalomból 2011. november 18-án felvettük Móra Ferenc író nevét. A névadó ünnepség hivatalos keretek között, a protokoll szabályainak megfelelően meghívott vendégek előtt zajlott. Polácsek Mária igazgatónő méltatta az elmúlt ötven évet, köszönetet mondott iskolánk egykori és jelenlegi alkalmazottainak példaértékű munkájáért. Ezután az ünnepség kiemelkedő pillanata következett, iskolánk igazgatónője átvette a névfelvételről szóló hivatalos okiratot a kerületi tanügyi hivatal két munkatársától, Grajcár Károlytól és Oľga Doborovától. Móra Ferenc munkásságát a Nyugat- Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítói Karának oktatója, Francsicsné Hegyi Marianna méltatta. A bejárathoz közeli folyosónál elhelyezett Móra Ferenc mellszobrot az iskola igazgatónője, Polácsek Mária és falunk polgármestere, Horváth Ákos leplezte le. Az alkotás ifj. Jerábek Antal, iskolánk egykori diákjának keze munkáját dicséri, aki jelenleg a pozsonyi Páneurópai Főiskola média- dizájn tervező szakának hallgatója. A ceremónia végén a szobrot Juhos Imre káplán úr szentelte meg. A hivatalos rész állófogadással zárult. A névadó ünnepség a kultúrházban folytatódott tovább, ahol iskolánk jelenlegi és volt diákjai adtak színvonalas kultúrműsort.

            Az ünnepség november 21-én iskolai szinten került újra megrendezésre. Együtt ünnepelhetett tanár, diák, szülő. Közösen néztük végig videófelvételről a névadó ünnepség legkiemelkedőbb  momentumait, majd együtt derültünk az újra előadott kultúrműsoron, és mozihangulatban néztük meg a Kincskereső kisködmön c. ifjúsági filmet. Iskolánk minden diákja ebből az alkalomból egy emléktollal lett gazdagabb. A közös ünneplés svédasztalos megvendégeléssel zárult.

            Az ünnepség ebben a formában nem valósulhatott volna meg, ha nincsenek iskolánk nemeslelkű, jószándékú, adakozó kedvű támogatói (névsor), akiknek ezúton is hálásak vagyunk, és nagy köszönettel tartozunk. Kívánunk mindannyiuknak jó egészséget, s bízunk benne, hogy a továbbiakban a Móra Ferenc Alapiskola támogatói maradnak.

  

                         Az ünnepségről készült képek fokozatosan töltődnek az oldalon, itt megtekinthetőek.

 

     

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor