Előadás az állatok világnapja alkalmából

2019.10.05 19:47

OKTÓBER 4. AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA 

Az állatok világnapját 1931 óta október 4-én ünnepelik. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

    A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

 A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Szomorú tény, hogy évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá.

   Ha minden nap október negyedike lenne, talán sokkal több figyelmet fordítanánk az ember legjobb barátjára, s talán nem kellene annyi ártatlan életet kioltani, vagy nyomorúságos körülmények között tartani. Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről, s akkor kedvenceink is azt hihetnék, hogy minden nap születésnapjuk van.

    2019. október 4-én Bölcs Böhmová Mária a Bullterrier Rescue Slovakia elnöknője és Jarmila Pittnerová kutyakiképző látogatott el hozzánk, hogy az állatok világnapja alkalmából előadást tartsanak nekünk.

    Megtudtuk, hogy Marika néni lelkes állatvédő, aki csapatával mindent elkövet, hogy a gazdátlan kutyusok szerető otthonra találjanak.

Jarmila néni közel harminc éve foglalkozik terápiás és mentőkutya- kiképzéssel. Elkísérte őt hűséges és nagyon okos kutyája Atos is, aki egy angol bullterrier.

    Atos elképesztő, milyen okos kutya!

Sok dolgot megért és pontosan végre is hajtja a hozzá intézett utasításokat. Nagyon megbízható, nyugodt és kedves. Munkájával beteg, fogyatékos gyereknek nyújt segítséget. Gazdája minden pillanatát, utasításait pontosan és jókedvűen teljesíti, amiért jár a megérdemelt dicséret és a finom falat.

    A bemutató végén mi is együtt nyargaltuk végig Atossal a rögtönzött rohampályát.

Köszönjük ezt az érdekes délelőttöt!

További jó egészséget és hasznos munkát kívánunk mindhármójuknak!

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor