Együtt Szaval a Nemzet!

2016.01.22 16:34
  
 
  •   Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Idén immár harmadik alkalommal rendezték meg az Együtt Szaval a Nemzet  elnevezésű programot, melybe szerte a világon sok magyar nyelvű óvoda, általános és középiskola kapcsolódott be. A megemlékezés hagyományőrző módon a HIMNUSZ első versszakával indult, majd Petőfi Sándor: NEMZETI DAL című versével folytatódott.
    Iskolánk első alkalommal csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. A felső tagozat diákjaiból és pár tanárból állt össze a csapat, akik önként jelentkeztek, hogy szeretnének együtt szavalni a “többiekkel”. Bár a technika kicsit kifogott rajtunk, mégis sikerrel jártunk. Délelőtt 10 órakor Jordán Tamás színművész vezényelte a Google YouTube - Együtt Szaval a Nemzet csatornán keresztül a közös szavalást. Diákjaink izgatottan várták, hogy végre elüsse a 10-et az óra, és részesei lehessenek ennek a szép megemlékezésnek.
    Iskolánkon fontosnak tartjuk az ilyen eseményekbe való bekapcsolódást, hiszen ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzük hagyományainknak, ápoljuk és továbbadjuk nemzetiségi kultúránk szellemi értékeit.
                                                                                                                                            Fodor Anikó
 
Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor