Egy hulla jó kirándulás beszámolója

2012.11.07 23:39

        

Testünk a legfontosabb tulajdonunk. Bonyolult és összetett szerkezet, mely sokkal komplexebb, mint bármilyen számítógép, amelyet az ember napjainkig megalkotott. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan működik az emberi szervezet, mi tesz bennünket beteggé –, mire van szükségünk a túléléshez, mi pusztíthat el és mi újíthatja meg bensőnket.

        2012. október 29-én Pozsonyba utaztunk, hogy megtekinthessük a híres Human Body - Testek kiállítást. Ez a kiállítás számunkra lehetővé tette , hogy elmélyedhessünk az emberi test csodájában.  Minden teljes feltárt test célja az volt, hogy bemutassa egy- egy anatómiai rendszer felépítését és szemléltesse, hogy annak mi a szerepe életünkben, illetve milyen kapcsolatban áll a szervezetünk egészével. A teljes testekből készült preparátumok mellett bemutatásra kerültek különböző egészséges és beteg szervek is.

            Tanulmányi kirándulásunk másik állomása az Atlantis Science Center volt, mely egy szórakoztató tudományos centrum. Betekintést nyerhettünk a fizikai jelenségek és törvényszerűségek világába, melyeket képletek helyett különféle szerkezetek mutattak be. Megfigyelhettük többek közt az örvények működését, a mágnesesség tulajdonságait. Betekintést nyerhettünk az űrhajózás és a mumifikálás világába. Érdekes, játékos  két órát töltöttünk el az intézetben.

        Ez a kirándulás  egyszerre volt izgalmas, inspiráló és tanulságos.

                                                                                                            7, 8A, 8B és a 9. osztály

   

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.