Díjat kapott a " Tetejetlen fa " c. rendezvényünk!

2015.11.01 21:45
 

  

    2015.október 22-én a Dunaszerdahelyen megrendezett XXVI. Katedra Napok keretében sor került a "Legkreatívabb iskolai rendezvény "című pályázat értékelésére. Iskolánkat Fodor Anikó tanító néni nevezte be a TETEJETLEN FA nevet viselő, immár hagyománnyá vált anyanyelvi hetünk bemutatásával. A zsűri a beérkezett munkákból az öt legjobbat emelte ki, mint a legkreatívabb, legfigyelemreméltóbb alkotásokat. Nagyon örülünk , hogy kis iskolánknak sikerült megelőznie az ország számos nagyobb iskoláját, és járásunkban egyedüliként tartottak minket érdemesnek a díjazásra.
 
 
Részletek a zsűri értékeléséből:

“Az idei Katedra-Napok kísérőrendezvényeként ezúttal egy rendhagyó esszéíró verseny értékelésére kerül sor. Egy olyan pályázatot hirdettünk meg, aminek több célja is volt: egyrészt a közösségi munka kidomborítására helyeztük a hangsúlyt, vagyis az iskolai rendezvényszervezés összetettségére, rétegzettségére, sokszereplősségére kívántuk a figyelmet irányítani, másrészt a szárnyaló fantázia megmutatásának szerettünk volna teret kínálni, vagyis fel akartuk hívni a széles közönség figyelmét arra, micsoda élénk, izgalmas, eredeti munka folyik iskoláink belső életében. Így született meg a „legkreatívabb iskolai rendezvény” pályázatának ötlete... A szerkesztőségen belül kialakított értékelő bizottság őszinte érdeklődéssel várta a pályázatokat, hiszen ezek a szövegek korképként is funkcionálnak: lenyomatai annak, milyen érdeklődésűek a magyar iskoláink, mik azok a témák, amiket feldolgozásra érdemesnek találnak a pedagógusok, milyen rendezvények iránt mutatnak érdeklődést a ma diákjai, illetve választ kínálnak arra, hogy születnek-e új, eredeti ötletek az oktatói-nevelői munkában, amik üdítő hatással bírnak a hétköznapok feladatorientáltságára. ...nemcsak a területi sokszínűség, hanem a pályamunkák tematikai szélességei is jellemezte a pályázatot. Több iskola olyan rendezvény megvalósításáról számolt be, ami az iskoláink belső életében már hagyományosan jelen van – azonban az adott pályázók képesek voltak új töltettel megújítani a rendezvényt. Ilyen volt például egy családi délután szervezése, egy osztálydíszítés bemutatása, a könyv hónapjának megünneplése, variációk a költészet napjára, műveltségi vetélkedő összeállítása, diáknap szervezése, író-olvasó találkozó lebonyolítása, a Föld napja megünneplése, juniális szervezése, múzeumok éjszakája és anyanyelvi hét rendezése. Ezen pályamunkák esetében az érdekelt minket, mennyire képes a rendezvény új szempontból láttatni a hagyományos rendezvénytípust, képes-e új színt vinni egy-egy évforduló vagy emléknap megünneplésébe.

...Nagy örömünkre szolgál, hogy most, a Katedra Napokon belül ismertethetjük a legeredetibbnek ítélt pályamunkákat. Az egyes pályázatokat rövidített formában a Katedra hasábjain belül, teljes terjedelmükben pedig a Katedra honlapján olvashatják. Mindenkinek a figyelmébe ajánljuk ezeket az írásokat – és bízunk benne, hogy más iskoláknak is példaként, ötletforrásként szerepelhetnek ezek a pályamunkák. Sok szeretettel gratulálunk minden pályázónak!”

 

     Sok szeretettel gratulálunk Fodor Anikó tanító néninek, a Tetejetlen fa anyanyelvi hetünk megálmodójának, hogy a Katedra folyóirat által meghirdetett A legkreatívabb iskolai rendezvény pályázatán V. helyen végzett az iskolánk.

              Nagyon büszkék vagyunk erre az elismerésre és a tanító nénire is!

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor