Családi nap 2019

2019.06.19 21:46

CSALÁDI NAP A MÓRÁSOKNÁL 

   

   2019. június 14-én pénteken Családi napot tartottunk a Móra Ferenc Alapiskolában. Rengeteg szórakoztató, színes programmal vártuk a családok apraját és nagyját: sokféle kézműves foglalkozás, mini néptáncbemutató, életmentő előadás, habparty, alakformáló torna, lovaglás, íjászkodás, masszázs, cserkészjátékok, tábortűz, kinti mozi szórakoztatta az érdeklődőket. Ínycsiklandó gulyás, hűsítő házi szörpök, édes-sós finomságok várták az éhes és szomjas embersereget. A rekkenő hőség ellenére is nagyon jó volt a hangulat.   

Vadkerti Villő, iskolánk 6. osztályos tanulója így ír erről a napról: 

     A nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskolában egy péntek délutáni napon megrendezésre került a családi nap. Először a Kikerics néptánccsoport lépett fel, megteremtetve a jó hangulatot. Majd DJ Denis és porondmesterünk, Nagy Iván tanító bácsi vette át az irányítást. A délután folyamán rengeteg kézműves foglalkozás, program várta nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is. Éhség és szomjúság ellen is többféle variáció volt. Az anyukák egy tálca sütivel érkeztek, az apukák finom gulyást főztek, a másodikosok ízletes limonádét osztottak, az anyukák felnőtteknek szánt "szörppel" készültek. És ha ettünk, azt le is mozoghattuk alakformáló intervalledzéssel, vagy lóra is pattanhattunk, ill. nyilazhattunk. Aki relaxálni akart mindezek után, elnyúlhatott a szőnyegen és megmaszírozták. A kisimult arcokat várta egy szép smink, csillámtetkó. És hát ugye, a haj sem maradhatott frizura nélkül! Estefelé Kis Életmentőink a sebek ellátásáról, újraélesztésről tartottak előadást. A község tűzoltói sem maradhattak ki a programból! Óriási habpartyt rendeztek nekünk, ahol mondanom se kell, micsoda szuper hangulat volt!!! Mikor sötétedni kezdett, a cserkészek meggyújtották a szuperjól megtervezett tábortűzüket, ami mellett cserkészdalokat és játékokat lehetett énekelni, játszani. Majd mikor leégett a tűz, a parázson elkezdődhetett a nyárs megsütögetése. Az est fénypontja mégis a kertmozi volt! A hatalmas vásznon, a csillagos ég alatt az Aladdin filmet nézhettük meg a sok-sok szúnyoggal együtt. Szerintem ez egy nagyon jó és élvezetes nap volt. 

    Köszönjük szépen az igazgató néninek, aki engedélyezte, és köszönet a tanító néniknek, bácsiknak, szülőknek és mindenkinek, akik nélkül nem valósult volna meg ez a nap!

     

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor