Budapesti kirándulás

2014.04.17 21:55

 

        

         2014. április 16-án, vagyis a tavaszi szünet kezdete előtti napon a 7-9. osztályosok egy csapatával és 5 pedagógussal kirándulni indultunk Budapestre, Magyarország csodás fővárosába.

         Izgatott hangulatban telt az út odafelé, s úgy gondolom, a legtöbben nem is azon izgultak, hogy milyen lesz Budapest, hanem hogy milyen emlékek születnek majd ezen a kiránduláson. Először az IMAX 3D moziba mentünk, hogy megnézzük az Amerika Kapitány 2. című filmet. Fantasztikus élmény volt, az egészet végigizgultam. Ezután kaptunk egy kis időt, hogy szétnézzünk a plázában, majd a tanárok egy „virtuális lasszó” segítségével összetereltek bennünket, s indultunk a Parlamentbe. Megindult a felhőtlen fényképezkedés, és amikor végre beléphettünk, a látványtól mindenkinek elállt szeme-szája. Lélegzetelállító boltívek, gazdagon díszített falak és ablakok, és persze a koronázási ékszerek – csodálatos élmény volt. Miután elköszöntünk idegenvezetőnktől, a Seuso-kincseket tekintettük meg. Bevallom, nagyszerű érzés volt a saját szememmel látni azokat a híres ezüst edényeket, étkezőtálakat, melyeket a televízióban is láttam már. Miután mindenki kicsodálkozta magát, buszra ültünk, s megnéztük a Citadellát. Leírhatatlan panoráma bontakozott ki előttünk, s nem volt kérdés, megörökítsük-e magunkat barátainkkal karöltve a festői háttér előtt.

       Az idő azonban eltelt, s tapasztaltuk a híres mondást: Minden jónak vége szakad egyszer. Hazaindultunk, s páratlan élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönjük!

                                                                                                     Méhes Csenge, 9.A.

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor